Linn toetab huviharidust üle 10 000 euroga

Pärnu Postimees
Copy
Tantsukool WAF Dance saab Pärnu linnalt 1000 eurot.
Tantsukool WAF Dance saab Pärnu linnalt 1000 eurot. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus toetab kohalikku huviharidust ja -tegevust, andes välja 10 190 euro eest võistlemistoetusi ja stipendiume.

Et võistlustest, konkurssidest või laagritest osa võtta, saavad esimesel poolaastal toetust kaks tantsuorganisatsiooni ja Pärnumaa kutsehariduskeskus.

MTÜ Valik (tantsukool WAF Dance) saab linnalt 1000 eurot, osalemaks Kuldse Karika tantsuvõistlusel. MTÜ Eesti Tantsuhariduse Liidule määras linn 500 eurot toetust, mis läheb tantsijate sõidukulude katteks, et kaasa lüüa Tartus Eesti Rahva Muuseumis Eesti tantsuhuvihariduse aastapäeva üritusel.

Kutsehariduskeskus saab 1400 eurot õppetreeninglaagriks ja osalemiseks Eestimaa võimlemispeol.

Huvihariduse ja -tegevuse stipendium on mõeldud Pärnus huvihariduse andjatele, kes soovivad end erialaselt täiendada, osaleda koolitustel ja tõsta juhendajana oma kvalifikatsiooni. Stipendiumi eest võib maksta ka kutseeksami tasu.

Sel korral saab linnalt enesetäienduseks stipendiumi 14 treenerit, õpetajat või juhendajat kaheksast suvepealinna huvikoolist. Kokku läheb jagamisele 7290 eurot ja õppetoetuse suurus on 170–1200 eurot.

Huvihariduse ja -tegevuse võistlemistoetuse ja stipendiumi taotlusi saab linnavalitsusele esitada üldjuhul kaks korda aastas. Toetust on võimalik taotleda sama valdkonna õppevahendite soetamisekski. Selleks tuleb esitada linnale avaldus enne 31. maid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles