Linnasüdame arhitektuurivõistlusel pürib võitjaks viis ideekavandit

Pärnu Postimees
Copy
Südalinna arhitektuurikonkursi võistlusalale jäävad Keskväljak ja Pikk tänav.
Südalinna arhitektuurikonkursi võistlusalale jäävad Keskväljak ja Pikk tänav. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Keskväljaku ja Pika tänava piirkonna arhitektuurivõistlusele saadetud seitsmest tööst viis pääsesid paremate hulka, mille seast reedel kuulutatakse välja võitja.

Žürii otsuse järgi jõudsid paremate sekka ideekavandid märgusõnadega “Pärlikee”, “Lohe”, “Müüdimeri”, “Uus-Pärnu” ja “Keskpunkt”.

Arhitektuurivõistluse korraldas Pärnu linnavalitsus koostöös Eesti arhitektide liiduga. Kavandeid hindas žürii, kuhu kuulusid Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, linnaarhitekt Henri Eessalu, arhitekt-ekspert Karli Luik, arhitekt Ülle Maiste ja maastikuarhitekt Terje Ong.

Võistluse eesmärk on leida parim väliruumi ideelahendus alale, mis ulatub Kesklinna sillast Endla teatrini ning keskraamatukogust Pika ja Ringi tänava ristmikuni. Võistlusalale jäävad silla juures asuv liiklussõlm, Vaasa park, Keskväljak raamatukoguesise platsiga ja Pikk tänav sellega külgnevate tänavalõikudega kuni Ringi tänava ristmikuni.

Esikoha ideekavandi autoreid premeeritakse 10 000, teise koha pälvijaid 8000 ja kolmanda koha omi 6000 euroga. Jagatakse ka kaks ergutuspreemiat, mille suurus on 3000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles