Kolm krõbeda koorikuga pikka saia lõhnavad plaadil ahjusoojuse järele, kui majaperemees need lauale jahtuma sätib. Lõikab siis ühe pätsi keskelt kaheks, kallab mõlemale törtsu oliiviõli, vajutab pooled korraks kokku ja tükeldab tomatit katteks. Tema, Katalooniast pärit Ferran Solé i Prats, on harjunud oliiviõli kasutama ja kodus toitu valmistama, nagu ema õpetas. Oma kolmiknime selgitab ta tavaga, mille järgi vanemad annavad lastele kahest perenimest edasi enda isa oma. Nii ongi Solé tema isa ja Prats ema nimepärandus. Aga olgu eesnime pidi Ferran.
Tellijale
Katalooniast pärit sohlulane täiendab sõnavara Eesti uudiste abil
“Minu hobi on söögitegemine, iga päev, sest see on tervislik: tean, milliseid koostisosi ma toidus kasutan,” ütleb ta heas eesti keeles.