Politseinikud päästsid Pärnu jõest uppumisohtu sattunud mehe

Pärnu Postimees
Copy
Patrullid, sealhulgas politsei merepäästeüksus, suundusid nii sündmuskohale kui ka esialgsest sündmuskohast umbes 500 meetri kaugusele. Pilt on illustreeriv.
Patrullid, sealhulgas politsei merepäästeüksus, suundusid nii sündmuskohale kui ka esialgsest sündmuskohast umbes 500 meetri kaugusele. Pilt on illustreeriv. Foto: Erakogu

Möödunud nädala lõpus päästis politsei merepäästeüksus hilisõhtul Tammiste külas jõkke ujuma läinud mehe elu.

Reedel, 14. mail sai politsei teate, et Tori vallas on kadunud 29aastane mees. Kohapeal selgus, et ta oli mõnikümmend minutit tagasi läinud Pärnu jõkke ujuma ja seejärel sõprade nägemisulatusest kadunud.

“Teatele reageerinud patrullid, sealhulgas politsei merepäästeüksus, suundusid nii sündmuskohale kui ka esialgsest sündmuskohast umbes 500 meetri kaugusele allavoolu, Tammiste külla paadisillale,” rääkis Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse välijuht Rein Jõgeva.

Esialgu ei olnud kaldalt jõge valgustades vees näha mitte kedagi. “Kella 23.10 paiku märkas Tammiste piirkonda kontrollinud patrull inimest, kes ei suutnud kaldale ujuda ja keda jõgi kandis allavoolu kaldast kaugemale. Patrull proovis korduvalt viskeliini uppujani visata, ent see ei õnnestunud,” selgitas Jõgeva.

Mõne minuti pärast jõudis sinna politsei merepäästeüksus ja tõi mehe kaldale. Alajahtunud mees mähiti kiirelt villase teki ja termokile sisse ning anti üle meedikutele, kes eluohtlikus seisundis inimese haiglasse viisid. “Kuna suutsime mehe asukoha väga kiiresti tuvastada, siis oli tegu õnneliku õnnetusega. Oleks mees mõni minut kauem vees olnud, võinuks sellel õnnetusel olla traagilised tagajärjed,” rääkis Jõgeva. Nüüdseks on mees haiglast koju lastud.

Politsei pani inimestele südamele, et ujuma minnes tuleb alati kriitiliselt hinnata vee temperatuuri, voolu ja lainetust. Tuleb arvestada, et veekogu võib ootamatult sügavaks minna. Enda ohutuse tagamiseks tuleks ujuda kaldaga paralleelselt, sest siis saab ootamatu olukorra tekkides jalad põhja panna ja kaldale naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles