Politseinikud tabasid Pärnumaal kümme illegaalset ehitajat (1)

Pärnu Postimees
Copy
Ehitusobjekt. Pilt on illustratiivne.
Ehitusobjekt. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal tuvastasid politseinikud Pärnu- ja Hiiumaal kontrolli käigus 14 seadusliku aluseta töötanud välismaalast.

Teisipäeval kontrollisid politseinikud politsei- ja piirivalveameti teatel Pärnumaal kuue ehitusobjekti töötajaid. Kontrolliti 130 inimest ja ühelt objektilt avastati kümme Ukraina kodanikku, kes töötasid Eestis seadusliku aluseta. “Meestel puudus lühiajalise töötamise registreering politsei- ja piirivalveametis. Kuna kõik olid Eestisse saabunud hiljuti ja olid nõuetekohase registreeringuta töötanud lühikest aega, tegime neile suulise hoiatuse,” rääkis Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peters.

Petersi sõnul võib töötajate nõuetekohane registreerimata jätmine tuua kaasa seisakuid objektide valmimisel ja seeläbi probleeme tellijaga. “Kontrollide käigus välismaalastega vesteldes on sageli näha, et töötajad ei ole reeglitega kursis. Tööandjatel tuleb välismaalastest töötajatele jagada igakülgset informatsiooni, millistel alustel saab Eestis töötada,” sõnas Peters.

Veel uurisid politseinikud, kas piiriületusega kaasnevaid viiruse leviku peatamiseks mõeldud piiranguid järgitakse, ja leidsid, et 24 sisepiiri ületanud välismaalast ei olnud täitnud isolatsiooninõudeid.

“Kõrge nakatumiskordajaga riikidest Eestisse saabujail tuleb reeglite järgi olla üldjuhul kümme päeva eneseisolatsioonis, kuid osa eneseisolatsioonis olema pidanud välismaalasi tegi objektil tööd,” tõdes Peters. Tema ütlust mööda saavad inimesed tööd jätkata, kui täidetud on kõik seadusest tulenevad nõuded. Info isolatsioonireeglite rikkumisest edastas politsei terviseametile.

Politsei kontrollis objekte koos tööinspektsiooni ning maksu- ja tolliametiga. Tööinspektsioon kontrollis töösuhteid ja -ohutust ning maksu- ja tolliamet töötamise registrisse kuulumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles