Koroonaviiruse proovivõtupunkt kolib rannast Ülejõele

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Sissesõidumeetodil proovivõtupunkt kolib suvehooaja hakul ranna rajoonist teisele poole jõge.
Sissesõidumeetodil proovivõtupunkt kolib suvehooaja hakul ranna rajoonist teisele poole jõge. Foto: Mailiis Ollino

Aasta tagasi Pärnu naisteranna parklas avatud koroonaviiruse proovivõtupunkt kolib reedel puhkepiirkonnast Ülejõele Rääma tänava äärde endise masinatehase parklasse.

Kolimise tõttu testimise Pärnu partner Qvalitas reedel testimispunktis proove ei võta ja alustab uues asukohas tööd laupäeval kell 11.

“Esialgu on laupäevane proovivõtmine planeeritud kella 14ni, aga oleme paindlikud, vajadusel pikendame testimisaega,” ütles avaliku testimise koordinaator, Medicumi juhatuse esimees Tõnis Allik.

Qvalitase arstikeskuse teenindusjuht ja Pärnu telgi kolimise koordineerija Anneli Mäeots rääkis, et proovivõtutelgi asukohta muudetakse Pärnu linnavalitsuse initsiatiivil, et rannahooajaks linnarahvale rannaäärne ala täies mahus avatuna hoida.

Proovivõtutelgi ümberkolimisega tehakse algust reede hommikul ja uues asukohas peaks telk püsti olema pärastlõunaks.

“Kuna proovide võtjad teevad oma tööd väga erinevates ilmastikutingimustes, siis paraku ei piisa vaid aia ja telgi ülespanekust, vaid soovime teha parima, et töökeskkond oleks proovivõtjatele turvaline ning mugav tuulise ja vihmase ilma korralgi. Nendeks töödeks võtame reedese pärastlõuna,” lisas Mäeots.

Viimasel paaril nädalal on proovitelgi õed võtnud Pärnus umbes 100 proovi päevas, nädalavahetusel laekub vähem saatekirju ja nii võetakse proovegi siis pisut vähem.

Koroonaviiruse proovivõtmispunkt hakkab alates laupäevast tööle endise masinatehase parklas.
Koroonaviiruse proovivõtmispunkt hakkab alates laupäevast tööle endise masinatehase parklas. Foto: Pärnu Postimees

Kolimisaja kindlaksmääramise hetkeks oli reedeks kirja pandud ühe inimeste proovi andmise aeg ja temaga lepiti kokku uus tähtaeg.

“Reedese testimisvajaduse suudame katta pikema laupäeva ja pühapäevaga,” ütles Mäeots.

Masinatehase parklas avatava proovivõtupunkti sissesõit hakkab olema sõudebaasipoolsest otsast, kus praegu on keelumärk, mis eemaldatakse.

Proovi anda soovijatel palutakse endiselt võtta ühendust oma perearstikeskusega, et saada digitaalne saatekiri. Selle laekumisel SYNLABi ja Medicumi koordineeritud testimiskeskusse on inimesel võimalik veebilehel koroonatestmine.ee endale aeg broneerida ja selle kinnitamisel saadetakse telefonile sõnum. Kui inimene ise ei soovi või ei saa veebis prooviandmisele registreeruda, helistab testimise kõnekeskus ja pakub aega.

Proovivõtupunktis saab täiskasvanu anda ninaneelust PCR-testi ning kuni 18aastased saavad valida kas kurguloputuse või ninaneelu proovi, mis analüüsitakse laboris PCR-meetodil. Pärnus võetud proovide vastuseid saab näha patsiendiportaalist digilugu.ee ning labori mobiilirakendusest TESTI, kus saab ka sertifikaadi genereerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles