Lääne-Eesti ujumiskohtadesse paigaldatakse 16 ohutuspoid

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Päästeamet paigaldab Pärnumaale kaks ohutuspoid, millest üks läheb Rae järvele ja teine Seljametsa karjääri.
Päästeamet paigaldab Pärnumaale kaks ohutuspoid, millest üks läheb Rae järvele ja teine Seljametsa karjääri. Foto: Päästeamet

Sel aastal on Eestis uppunud juba 20 inimest, neist pea pool ehk kaheksa Lääne regioonis. Veeõnnetustes hukkunute vähendamiseks on päästeamet soetanud ohutuspoid, kuhu ujumisest väsinuna või terviserikke ilmnemisel saab abi ootama jääda.

Lääne regiooni veekogudesse paigaldatakse 16 poid, neist Pärnu-, Järva- ja Saaremaale igasse kaks, Lääne- ja Hiiumaale mõlemasse kolm ning Raplamaale neli.

Pärnumaa poid paigaldatakse Rae järvele ja Seljametsa karjääri, Järvamaa poid lähevad Türi ja Paide tehisjärvele, Raplamaa ohutuspoid pannakse Vesiroosi tiiki, Aleti ja Öökulli järvele ning Sulleri puhkealale. Läänemaa poid paigaldatakse Valgevälja ja Palivere karjääri ning Kullamaa järvele. Saaremaal saavad poid Vanamõisa ja Tõrise karjäär ning Hiiumaal Kärdla suvine ning taliujujate supluskoht ja Kassari rand.

Ujuda tuleks ikka nii, et oma võimete piire katsetada poleks vaja.

Tarmo Voltein

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Tarmo Volteini sõnutsi on poid leidnud laialdast kasutust Kreekas ning nende puhul on tegu päästevarustusega, mis on spetsiaalselt välja töötatud merelainetes ja magevees vastu pidama. “Puhkepoidel on libisemiskindlad käepidemed, mis hõlbustavad suplejatel neist kinni hoidmist, võimaldades puhata,” seletas Voltein.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja sõnutsi ei tohiks inimesed eesmärgiks võtta poini ja tagasi ujumist.
Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja sõnutsi ei tohiks inimesed eesmärgiks võtta poini ja tagasi ujumist. Foto: Päästeamet

Päästepoi on kasutatav nii olukordades, kus äkki tekib terviserike, kui ka suurte lainete, tuule või tormi korral, andes päästjatele väärtuslikku aega kannatanuni jõudmiseks. Voltein lisas, et kindlasti ei ole tegemist mänguasjaga ning eesmärgiks ei tohiks võtta poini ja tagasi ujumist. “Ujuda tuleks ikka nii, et oma võimete piire katsetada poleks vaja.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles