Võidutule toovad maakonda taasiseseisva riigi eakaaslased

Pärnu Postimees
Copy
Võidutule toovad Pärnumaale Kristjan Pahk ja Kait Kosenkranius, kes on niisama vanad kui taasiseseisev Eesti riik.
Võidutule toovad Pärnumaale Kristjan Pahk ja Kait Kosenkranius, kes on niisama vanad kui taasiseseisev Eesti riik. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänavu 20. augustil möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest, seetõttu kannavad võidupüha tuld 1991. aastal sündinud naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased. Pärnumaale toovad võidutule Kristjan Pahk ja Kait Kosenkranius.

Tuletoojad saavad 23. juunil võidupüha paraadil Paide Keskväljakul võidutule president Kersti Kaljulaidilt, et viia see oma kodukanti.

Võidutuled pannakse põlema vabadussõja mälestussammaste jalamil kõikjal Eestis ja sealt saavad soovijad seda oma jaanilõkke süütamiseks võtta.

Auväärse ülesande said Pärnumaal tegus kaitseliitlane Kristjan Pahk ja aktiivne meditsiinigrupi juhiabi Kait Kosenkranius.

Pahk on Kaitseliidu liige 2009. aastast, kuuludes nii Pärnumaa maleva kui malevkonna juhatusse. Pahk toetab oma erialaoskustega kohalikku malevat abivalmis teenistuskaaslasena, olles suurõppustelgi alati kohal.

Kosenkranius on aastaid olnud tubli tugi nii kodutütardele kui noorkotkastele ja andnud kaaluka panuse noorte esmaabiteadmiste rikastamisse. Malevaski on ta korraldanud laskursanitari kursusi ja ringkonnas esmaabi baasväljaõpet.

Võidutuli sünnib võidupühal kell 8.35 Järvamaal Müüsleri vabadussõja mälestussamba jalamil, kus üheks saaavad eelmisel päeval Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus süüdatud mälestustuli ja noorkotkastel Paide Vallimäel süüdatud muinastuli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles