Virtsu vana kalatehase uued omanikud: Meist ei saa külaelu suretajaid!

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Kas ja millal küll võiks Mardo Leiumaa ja Aimar Roometsa visioon reaalsuseks saada? Seda ei tea mehed isegi. Aga algus on tehtud.
Kas ja millal küll võiks Mardo Leiumaa ja Aimar Roometsa visioon reaalsuseks saada? Seda ei tea mehed isegi. Aga algus on tehtud. Foto: Urmas Luik

Väikese, 500 elanikuga Virtsu aleviku endine kalatehas oli natuke üle poolesaja aasta tagasi riigi üks suuremaid ning pakkus tööd ja leiba üle 200 inimesele. Ajad aga muutuvad ja viimastel aastatel meenutas kompleks tondilossi, mis lagunes ja kus töö käis vaid minimaalselt.

Suur, kümnehektarine mereäärne kompleks võib aga uuele elule ärgata, sest tuntud traadivabrik, Kõmsil tegutsev AS K.MET ostis selle kevadel ära. Firma enda tootmise Virtsu kolimise kõrval on omanikel juba huvitavamaidki plaane. Ettevõtte kolmest omanikust kaks, Mardo Leiumaa ja Aimar Roomets avaldasid, mida põnevat nad alevikku plaanivad.

Kuidas K.METil läheb?

Mardo Leiumaa: Suhteliselt hästi. Mis küll on probleemid praegu: tööd on suhteliselt palju ja palju on ka töölt ära käimisi.

Ilmselt see on meilegi mõju avaldanud, et aasta algusest keskeltläbi kuus inimest on iga päev töölt eemal. Seetõttu me ei saa tihtilugu oma lubadustest kinni pidada: kauba saatmine kipub mõned päevad venima. Teine probleem on, et materjali hinnad on tõusnud suhteliselt palju. Traadi kilo enne oli keskeltläbi 650 eurot ja natuke vähem tonnist. Nüüd juba 1000.

Aga muus mõttes on hästi. Inimesed on optimistlikud. Teeme tööd ja läheme edasi, ega kurtmine vii ka kuskile. Tuleb lihtsalt pea tööle panna, mõelda, kuidas paremini saab. Me ei ole väga virisejad.

Aimar Roomets: Nuriseda võib alati, aga virisemiseks pole meil väga põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles