Graafikud Kaitsesüstimises jääb Pärnumaa kaugele maha nii hiidlastest kui tartlastest

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Tartlaste kaistesüstimiseks on avatud spetsiaalne keskus, Pärnus ei nähtud vajadust sellist kohta avada ja soovijaid süstitakse haiglas, Tervise ravispaas ja perearstide juures.
Tartlaste kaistesüstimiseks on avatud spetsiaalne keskus, Pärnus ei nähtud vajadust sellist kohta avada ja soovijaid süstitakse haiglas, Tervise ravispaas ja perearstide juures. Foto: Margus Ansu

Möödunud ööpäeval tehti Pärnumaa elanikele 184 koroonatesti, neist positiivseks osutus üks ehk pool protsenti.

Ainus nakatunu elab Pärnu keskuslinnas. Nädala jooksul on koroonaviiruse kandmisest teada saanud kolm kohalikku: kaks Pärnus ja üks Tori vallas.

Koroonaviirusega nakatunuid tuvastati Harjumaal 21, Raplamaal  viis, Ida-Virumaal kolm, Tartumaal kaks, Järvamaal üks. Kolmel juhul puudus inimesel rahvastikuregistrijärgne elukoht.

Pärnu haiglas pole läinud laupäevast COVID-19-patsiente. Eestis on haiglates 21 koroonahaiget, kellest kolm tuli ravile eile. Patsientide keskmine vanus on 67 aastat.

Kahe nädala haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on 24,4. Eestis on vastav näit 30,9. Kõrgeim on nakatumisnäit Raplamaal (84,1) ja madalaim Jõgevamaal (83,5).

Pärnu haiglas ei ole laupäevast saati ühtegi kroonviiruse põdejat.
Pärnu haiglas ei ole laupäevast saati ühtegi kroonviiruse põdejat. Foto: Mailiis Ollino/

Maakonnas vaktsineeriti ööpäevaga 499 elanikku. Esimene kaitsesüst on tehtud 34 763 inimesele (49,8 protsenti täisealisest rahvastikust), vaktsiinikuuri lõpetanuid on Pärnumaal 29 445 (42,2 protsenti üle 18aastastest). 

Eestis manustati eile kokku 8421 vaktsiinidoosi. Täisealistest on vähemalt ühe vaktsiinidoosi saanud 51,1 protsenti. Vaktsineerimine edeneb kõige jõudsamalt Hiiumaal, kus ühe doosi on saanud 68,5, ja Tartumaal, kus esmasüsti on saanud 62,5 protsenti täiskasvanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles