Uudne foorisüsteem annab märku, kui silla alt tahab läbi sõita liialt kõrge masin

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kui kõrgusandurid teevad kindlaks, et veok on lubatust kõrgem, sütivad juhi vaateväljas kollased vilkuvad märgutuled ja enne silda fooris punane tuli, mispeale peavad kõik sõidukid seisma jääma.
Kui kõrgusandurid teevad kindlaks, et veok on lubatust kõrgem, sütivad juhi vaateväljas kollased vilkuvad märgutuled ja enne silda fooris punane tuli, mispeale peavad kõik sõidukid seisma jääma. Foto: Jüri Looring

Sel nädalal on Pärnus mõlemal pool Papiniidu silda juba katsetatud automaatset kõrgushoiatussüsteemi, mis kaitseb silda ja kõrgusraame kahjustuste eest.

Kui silla alt tahab läbi sõita masin, millel kõrgust üle 4,3 meetri, peatab foor liikluse. Transpordiameti intelligentsete transpordisüsteemide arendusjuhi Kristjan Duubase jutu järgi ühelgi teisel riigimaanteel Eestis sellist ei ole.

Õnnetused lubatust kõrgemate veokitega Papiniidu silla all muutusid Duubase jutu järgi aina ohtlikumaks. Õnneks ei ole kõrvalised isikud pikali sõidetud konstruktsioonidega pihta saanud. Tõik, kui kaitseraam kukkus avarii tagajärjel sõiduauto nina ette, pani spetsialiste mõtlema, et vaja tõhusamat hoiatussüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles