Videomängude arendajad jäävad kaheks kuuks inkubaatorisse

Pärnu Postimees
Copy
Peakorraldajad Marten Palu Gamecanist (vasakul) ja Tomi Toikka Tampere Game Hubist.
Peakorraldajad Marten Palu Gamecanist (vasakul) ja Tomi Toikka Tampere Game Hubist. Foto: Pärnumaa ettevõtlusinkubaator

Pärnu ettevõte Gamecan koostöös Tampere Game Hub-i ja Peter Vesterbackaga Soomest korraldab esimest korda suvepealinnas kaheksanädalase rahvusvahelise videomängude arendajate inkubaatori. 

Marten Palu osaühingust Gamecan seletas, et juba praegu arendab Soomes videomänge üle 3000 inimese ja ainuüksi järgmisel aastal võib oodata, et sealsed stuudiod palkavad veel 1000 töötajat. “Eesti liigub Soome tuules ja talendipuudus on meilgi suur,” põhjendas Palu inkubaatori ellukutsumise vajadust. “Näiteks meie ettevõttes on 35 meeskonnaliikmest alla kümne kodumaised arendajad. Mängutööstus on ligemale 200 miljardi dollariline turg, mis on suurem kui filmi- ja muusikatööstus kokku. Rahastame suures osas seda ettevõtmist, et anda oma panus kohaliku tööjõu kasvu mängusektoris.”

Osalevatel meeskondadel avaneb võimalus saada tuge tuntud mänguettevõtete juhtidelt ja ekspertidelt nagu Peter Vesterbacka Roviost, Palu Gamecanist, Tomi Toikka Catlandist. Peale selle toimuvad iga nädal äriarendus-, investeeringute kaasamise, turundus-, müügi- ja kommunikatsioonikoolitused.

Esmaspäeval alanud kaheksanädalane programm vältab 27. augustini Pärnumaa ettevõtlusinkubaatori uutes ruumides Tartu ülikooli Pärnu kolledži majas. End pani programmi kirja 21 tiimi Eestist, Soomest, Hollandist, Türgist ja mujalt. Registreerunud meeskondadest on välja valitud kaheksa paremat, kellest Pärnus kohapeal on viis. 

Programm lõpeb augustis demopäevaga, kus kõik tiimid esitlevad inkubatsiooniperioodi ajal tehtud töid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles