Ülipika matka ette võtnud hispaanlane katkestas Tootsis, ent püssi põõsasse ei viska

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Augusto González otsustas asjaolude sunnil seekord rännutee katkestada, ent lubas: “I´ll be back !”.
Augusto González otsustas asjaolude sunnil seekord rännutee katkestada, ent lubas: “I´ll be back !”. Foto: Merle Rallmann

Nädala algul asus hispaanlane Augusto González ellu viima mullu jõulude ajal sündinud ideed kõndida Tallinnast kodulinna Madridi. Erakordse ettevõtmise eesmärk oli tähistada retkega Eesti-Hispaania diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva ja paremini magada. Kuid inimene teeb plaane, jumal naerab: kolme päevaga Kadriorust Pärnumaale Tootsi jõudnud mehel tuli teekond katkestada.

Vestlesime Augusto Conzálezega tema retke tagamaadest Sindi väliujulas, kuhu tõin ta Tootsist autoga. 100 päevaga Madridi kõndida unistanud mees jõudis otsusele, et sedapuhku tal kodumaale jalutada ei õnnestu. Ettevõtmisele tõmbasid pidurit mitu halba asjaolu.

Peapõhjuseks sai teisel rännupäeval tunda andma hakanud vasaku jala kannakõõlused. Esiti lootis rändur, et valu annab järele, paraku seda ei juhtunud. Et González valis raja Google Mapsi järgi ja vältis suuremaid teid, kõndis ta sageli metsasihte ja kõrvalteid pidi, kus võitles ligitikkunud parmude armeega. “Nad hammustasid mind isegi läbi seljakoti,” viskas hispaanlane nalja. Kestev suvekuumuski oli Hispaania sisemaal kasvanud mehele liiast. “Ei tahtnud nii jätkata, et ma ei saa teekonda nautida,” selgitas ta. 

Oma ideest ei kavatse seikleja hingega mees loobuda. “Ma võtan mõtlemisaja, millal on parem aeg seda teed käia,” arutles ta. Säärasest teelolekust on ta unistanud juba aastaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles