Riigi kõrgeima nakatumisnäitajaga maakonnas istuvad kohalikud, käed rüpes (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Vaktsineerimisbuss on juba mitmel pool Eestis ringi sõitnud ning senine kogemus näitab, et inimeste huvi eelregistreerimiseta vaktsineerimise vastu on suur.
Vaktsineerimisbuss on juba mitmel pool Eestis ringi sõitnud ning senine kogemus näitab, et inimeste huvi eelregistreerimiseta vaktsineerimise vastu on suur. Foto: Postimees

Tuleb välja, et Tervise ravispaahotell on ainuke, mis püüab Pärnumaal vaktsineerimist tagant tõugata. Seda ajal, kui Pärnumaa on kõige kõrgema nakatumisnäitajaga maakond ja siin on hiljuti puhkenud kolm koroonakollet. Valla- ja linnajuhid lubavad selles olukorras infot levitada, mis peaasjalikult tähendab sotsiaalmeedias postitamist.

Läinud kolmapäeval saatis sotsiaalminister Tanel Kiik omavalitsusjuhtidele üleskutse aidata kaasa vaktsineerimise edendamisele, sest tempo on madal. Ent Pärnumaa omavalitsused omaalgatust ei ilmuta. Pärnu abilinnapea Meelis Kukk ütles, et linn mingeid vaktsineerimisüritusi korraldada ei saa, kuna puudub pädevus. “Me ei hakka trügima sinna, kus me ei oska toimetada,” sõnas ta. Siiski uuritakse osavaldadest, kas on vaja transpordi abi, et tuua inimesi Pärnu haiglasse vaktsineerima, ent seegi toppab, sest osa ametnikest on puhkusel. Linnal on buss, mida saaks kasutada. Samuti pakub linn oma veebikanaleid ja reklaamstende info levitamiseks. “Me eeldame, et on valmis materjal,” seadis Kukk tingimuseks.

​Häädemeeste vallavanem Karel Tölp palus küsimuses, kuidas vald vaktsineerimisele kaasa aitab, ühendust võtta sotsiaalnõunikuga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles