Pärnu-Jaagupis hukkus autolt löögi saanud jalgrattur

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu-Jaagupis hukkus autolt löögi saanud jalgrattur.
Pärnu-Jaagupis hukkus autolt löögi saanud jalgrattur. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul hukkus Pärnu-Jaagupis autolt löögi saanud 54aastane jalgrattur.

Kella 19.05 ajal sai häirekeskus teate Pärnu-Jaagupi alevis Kergu maanteel juhtunud liiklusõnnetusest, milles hukkus autolt löögi saanud jalgrattaga sõitnud mees.

Lääne prefektuuri operatiivjuht Üllar Kütt selgitas, et õnnetus juhtus, kui kokku põrkasid Kergu suunast Pärnu-Jaagupi poole sõitnud kaubik Opel ja Pärnu-Jaagupi poolt vastu tulnud jalgrattur.

Politsei otsib traagilise õnnetuse pealtnägijaid

Asjaolude selgitamiseks palub politsei kõigil, kes õnnetust pealt nägid, võtta ühendust aadressil kersti.reilent@politsei.ee või helistada numbril 444 6659 või 5343 5613.

“Praeguseks kogutud info viitab, et jalgrattur ei sõitnud õigel pool teed ehk ta liikus vasakul pool tee ääres. Autojuhi sõnutsi paistis talle silma õhtupäike ja ta ei jõudnud enam reageerida ega kokkupõrget ära hoida,” rääkis Kütt.

54aastane jalgrattaga sõitnud mees sai kokkupõrke tagajärjel niivõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuskohal. Kaubikut juhtinud 40aastane mees ei saanud viga ja oli kaine. Hukkunud ratturi võimaliku joobe selgitab ekspertiis. Õnnetus juhtus teelõigul, kus lubatud suurim sõidukiirus on 50 kilomeetrit tunnis. Juhtunu üksikasjad selgitab välja kriminaalmenetlus.

Eestis on jalgratturite osalusel sel aastal juhtunud 212 liiklusõnnetust, milles on hukkunud viis ja vigastada saanud 202 ratturit. Pärnumaal on jalgratturitega juhtunud 11 õnnetust, milles on elu jätnud üks inimene ja viga saanud kümme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles