Pärnu jõudis taas maailma 100 rohelisema reisisihtkoha sekka

Pärnu Postimees
Copy
Kui mullu pälvis kõrge tunnustuse suvepealinna linnalehmade projekt, siis tänavu viis Pärnu piirkonna 100 parema hulka Kihnu oma unikaalse kultuuriruumiga.
Kui mullu pälvis kõrge tunnustuse suvepealinna linnalehmade projekt, siis tänavu viis Pärnu piirkonna 100 parema hulka Kihnu oma unikaalse kultuuriruumiga. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Rahvusvaheline säästvat turismi arendav organisatsioon Green Destinations (rohelised sihtkohad) valib igal aastal välja 100 rohelisemat turismisihtkohta kogu maailmast ja tunnustab nende edulugusid. Pärnu lugu valiti parimate hulka teist aastat järjest.

Kui mullu pälvis kõrge tunnustuse suvepealinna linnalehmade projekt, siis tänavu viis Pärnu piirkonna 100 parima hulka Kihnu oma unikaalse kultuuriruumiga.

Pärnu linnaarengu peaspetsialisti Kristel Räägu sõnutsi ei osale suvepealinn roheliste sihtkohtade programmis ja parimate edulugude konkursil pelgalt Pärnu linna, vaid kogu regiooniga. 

Sihtkohtade esitatud lugusid hindas rahvusvaheliste ekspertide meeskond. Hindamiskomisjoni võlus Kihnu loo juures saarerahva oskus siduda kohalikku kultuuripärandit turismiga.

Maailma mõistes ainulaadne Kihnu kultuuriruum on hästi hoitud ja arenev.

Kristel Rääk, Pärnu linnaarengu peaspetsialist

“Kihnu lugu näitab hästi, kuidas saab kultuuri kõigis selle vormides edukalt säilitada ja arendada ning kuidas turismgi saab kohaliku kogukonna ja kultuuri säilitamisest kasu,” tõdes Rääk. “Maailma mõistes ainulaadne Kihnu kultuuriruum on hästi hoitud ja arenev. Turist ei näe Kihnu saarel midagi kunstlikku ega etendatut, vaid väikesaare päriselu. Täpselt nii ehedalt kihnlased elavadki.”

Peale Pärnu valiti Eestist 100 parema hulka Saaremaa koos Muhuga, Hiiumaa, Tartu, Järvamaa ja Lahemaa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles