Pärnu linn otsib Härma kaubahoovi kõrvale spordihoone ehitajat

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Uus spordihoone tuleb pildil olevast Rehepapi 3 jalgpalliväljakust diagonaalis ülalpool olevasse metsatukka. Jalgpallistaadionist paremale tuleb uus jalgpallihall.
Uus spordihoone tuleb pildil olevast Rehepapi 3 jalgpalliväljakust diagonaalis ülalpool olevasse metsatukka. Jalgpallistaadionist paremale tuleb uus jalgpallihall. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus otsustas seada Tallinna maantee ja Pärlimõisa tee ristmiku juurde moodustatava kinnisasja suhtes hoonestusõiguse, et ehitada sinna spordihoone. Milline, selgub pärast valikpakkumist.

Veel ei ole teada, millise spordiala tarvis hoone rajatakse, kuid linnavalitsus eelistab uut ja atraktiivset spordiala, mis lisaks mitmekesisust Pärnu spordiellu. Siiski ei ole kõrvale jäetud võimalust ehitada see laialdaselt viljeldava spordiala tarvis. Spordiala selgub eeskätt valikpakkumistel osalejate äriplaanist. Eelkõige oleks spordihoone mõeldud laste ja noorte treenimisvõimaluste parandamiseks ja saavutusspordi edendamiseks.

Kinnistu suurus on ligikaudu 12 415 ruutmeetrit, selle maakasutuse sihtotstarve on suuremas osas ühiskondlike ehitiste maa ja väiksemas mahus saab seda kasutada ärimaana.

Valikpakkumise võitja peab ehitama kinnisasjale suletud spordihoone äriplaanis kavandatud spordialale ja seda teenindavad rajatised ehk sõiduteed, kõnniteed ja parklad koos tänavavalgustuse ja liikluskorraldusvahenditega, peale selle tehnovõrgud ja -rajatised. Kinnistul ei või olla äri-, tootmis- ega muid ruume, mis ei ole vajalikud spordiala toetava tegevuse korraldamiseks, ja kinnisasja ei tohi kasutada ühelgi muul otstarbel.

Hoonestusõigus seatakse 50 aastaks. Hoonestusõiguse seadmise tasu algsuurus on 2064, hoonestusõiguse aastasu 1032 eurot.

Tulevane spordihoone on osa hobuserauakujuliselt Härma kaubahoovi ümbritsevast kompleksist, kus ühtlasi on valminud Rehepapi altküttega jalgpalliväljak, mille lähedale on kavandatud teinegi jalgpalliväljak ja jalgpalli sisehall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles