Otsitakse Tammiste lasteaia ümberehitajat

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Londoni majja tuleb kaks rühma lasteaialapsi.
Londoni majja tuleb kaks rühma lasteaialapsi. Foto: Urmas Luik

Kui algul pidi esimene klass alustama kooliteed Tammiste lasteaia juurde paigaldatavates moodulites, siis hiljem selgus, et moodulite ost läheks liiga kulukaks. Seetõttu tehti vangerdus: kooliuusikud alustasid tarkuse taganõudmist lasteaia majas, kaks sõimerühma lähevad äsja renoveeritud Tammiste hooldekodu tühjaks jäänud ruumidesse. Nüüd otsib Tori vald aga lasteaia uutele ruumidele ehitajat.

Kooli rajamise vajadust kinnitas nii kohalik kogukond kui vallavalitsuse tehtud koolivõrgu analüüs. Järjest kasvav elamuarendus ja atraktiivne elukeskkond on Tori vallas peale Tammiste kasvatanud Sindi linna elanike arvu ja nõudlust lasteaia-, aga eriti sõimekohtade järele. Seetõttu lõi vald juurde 32 sõimekohta. Nii Sindi kui Tammiste lasteaias avati veel üks sõimerühm 16 lapsele. Seega alustas Tammistes sügisest kaks sõimeealistele mõeldud rühma.

Lapsed koliksid Tammiste hooldekodu Londoni majja, mis on kunagine mõisa peahoone. Ehitis koosneb kahest tiivast, mis on valminud 1940. aastal. Praeguseks on hooldekodu toad tühjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles