Koolilaste kiirtestimine on aidanud viiruse levikule pidurit tõmmata

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Foto: Sander Ilvest

Pärgviirusesse nakatumine on Pärnumaal viimastel päevadel vähenenud. Terviseameti hinnangul on selles suur teene koolilaste kiirtestimisel, mis aitab nakatunud tuvastada juba koduseinte vahel ja viiruse leviku tervetele niiviisi ära hoida.

Kui veel hiljuti täienesid nakatunute read Pärnumaal iga päev rohkem kui saja inimese võrra, on viimaste päevade statistika kohaselt uute nakatunute arv märksa madalam: eile ja üleeile lisandus siia kanti 69 nakatunut, viimase ööpäevaga 56.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami hinnangul on uute nakatumisjuhtumite vähenemisele kaasa aidanud koolivaheaeg ja selle järel Pärnu koolides nädalaks sisse seatud distantsõpe, aga ka koroona leviku tõkestamiseks kehtestatud reeglite hoolsam täitmine.

“Koolid tegelevad testimisega aktiivselt ja kiirtestidega tulevad nakatunud välja. Kui oktoobri algul oli koolides nakatumine kõrge, siis nüüd on see väga oluliselt vähenenud,” märkis Juhkam. “Testimisega leitakse nakatunud üles, nad jäävad koju ja lähevad PCR-testi tegema.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles