Majade pintseldamise kampaanias osales mullusest vähem huvilisi

Pärnu Postimees
Copy
Kampaania “Värvid linna!” eesmärk on väärtustada elukeskkonda, parandada linna ilmet ja säilitada ehitiste fassaadide korrastamisega puit- ja kiviarhitektuuri.
Kampaania “Värvid linna!” eesmärk on väärtustada elukeskkonda, parandada linna ilmet ja säilitada ehitiste fassaadide korrastamisega puit- ja kiviarhitektuuri. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus kinnitas kampaania “Värvid linna!” tulemused. Sel aastal otsustas linn toetada 16 eraisikust majaomaniku, viie korteriühistu ja ühe majaomanikust osaühingu värviostu kulutusi kokku 7478 euroga.

Kuluhüvitise saajate seast leiab nii keskuslinnas kui kolmes osavallas asuvate hoonete omanikke. Väikseim kuluhüvitis on tänavu 40 eurot ja suurimad hüvitised 1948 eurot ja 1209 eurot. Neist esimene läheb Tammsaare pst 2 korteriühistule ja teine osaühingule Oliver Pärnu ranna rajoonis Supeluse 1 fassaadi värvikulude osaliseks hüvituseks.

Kampaania toel said värske värvikuue nii piirdeaiad, fassaadid kui katusedki.

Pärnu linnavalitsuse linnakujunduse spetsialisti Janno Poopuu sõnutsi vähenes tänavuses värvikampaanias osalejate hulk tunamulluse tasemeni. Kui sel aastal pani linn õla alla 22 majaomaniku värvitöödele, siis 2020. aastal sai linnalt värviostuks rahatuge 39 ja tunamullu 26 taotluse esitajat.

Taotluste arvu vähenemisel on Poopuu hinnangul mitu põhjust. “Ilmselt said paljud majaomanikud läinud aastal plaanitud värvitööd ära tehtud,” leidis linnakujunduse spetsialist. “Küllap mängis aktiivsuse languses tänavu rolli seegi, et ehitus- ja viimistlusmaterjali kättesaamisega on probleeme ning keeruline on leida ehitustööde teostajatki.”

Eraisikutele ja korteriühistutele hüvitatakse üheksa- kuni 120-liitrise värvikoguse puhul pool värvi maksumusest, suurema koguse puhul 40 protsenti, kuid mitte üle 2000 euro.

Muudele juriidilistele isikutele hüvitatakse üheksa- kuni 150-liitrise sama värvi koguse hinnast 40 protsenti, summas kuni 2500 eurot. Suurema värvikoguse puhul tasub linn 30 protsenti värvi maksumusest, aga mitte üle 2500 euro.

Aprillis alanud värvikampaania nägi ette, et võõpamistööd tuli lõpetada 24. oktoobriks. Kõik taotluse esitajad jõudsid õigeks ajaks värvitööd valmis.

Kampaania eesmärk on väärtustada elukeskkonda, parandada linna ilmet ja säilitada ehitiste fassaadide korrastamisega puit- ja kiviarhitektuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles