Pärnu jõe äärest kaob kaks kasutuskõlbmatut ehitist

Copy
Pärnu jõe äärest likvideeritakse kaks kasutuseta seisvat ehitist.
Pärnu jõe äärest likvideeritakse kaks kasutuseta seisvat ehitist. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus andis teada, et Pärnu jõe äärest lammutatakse kaks kasutuseta ehitist, millest üks asub maa all. 

Lammutamisele lähevad Jaansoni raja ääres Väike-Jõe 20 asuv amortiseerunud reoveepuhasti ja teispool jõge Kesklinna silla vahetus läheduses Suur-Jõekalda 1 paiknev betoonist maa-alune reoveesettemahuti.

Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialisti Anu Villmanni sõnutsi asetseb reoveesettemahuti suures osas jõekaldal muruala ja otsapidi autoparkla all. Tegu on umbes 60 aastat vana raudbetoonehitisega, mida ei ole ammu kasutatud ja mis on muutunud ohtlikuks.

Mahuti täpse asukoha kindlakstegemiseks tellis linn georadari uuringu. Uuringuga selgitati välja, et vana reoveereservuaar, mõõtudega umbes 33x13 meetrit, koosneb mitmest seintega eraldatud sektsioonist ja ehitise ülemine osa asub maapinnast vaid 70–80 sentimeetri sügavusel. Kui sügavale mahuti maa sees läheb, ei olnud võimalik georadari uuringuga tuvastada.

Lammutustöödega tehakse algust siis, kui ilmad on soojemad. Purustatakse mahuti raudbetoonlagi ja kõik seinad kuni kaks meetrit allpool maapinda. Säiliv mahutiosa täidetakse täitematerjaliga ning seejärel pinnas korrastatakse. Haljastamine võetakse ette kevadel.

Jaansoni raja äärse reoveepuhasti lammutus- ja haljastustööd jäävad uude aastasse.

Mõlemad objektid likvideerib linn KredExi lammutustoetuse abil. KredExi toetusmäär on kummagi projekti kogumaksumusest 70 protsenti, ülejäänu moodustab linna omaosalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles