Pärnu elektriarve kasvas viis korda, Tori pääses kolmekordse arvega (2)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Siimu silda valgustab 80 leedprožektorit. Kogu linna tänavalgustusele kulus aastaga ligemale 400 000 eurot.
Siimu silda valgustab 80 leedprožektorit. Kogu linna tänavalgustusele kulus aastaga ligemale 400 000 eurot. Foto: Ardi Truija

Peale eraisikute on detsembri elektriarved potsatanud avaliku sektori postkastidessegi ja rõõmsalt neid ei vaadatud. Nii Pärnu linn kui Tori vald seisavad silmitsi mitu korda kerkinud arvetega.

Pärnu linnavalitsus korraldas eelmise aasta alguses elektrienergia ostmiseks riigihanke, mis hõlmas nii linnavalitsuse kui selle allasutuste ja tänavavalgustuse elektrienergia vajadust. 

Pakkujad pidid esitama elektrienergia ostu paketid nii fikseeritud hinnaga, börsihinnaga kui osaliselt fikseeritud (50 prot­senti) ja osaliselt börsihinnaga (50 protsenti) pakettide kohta.

Hankemenetlusel tunnistati edukaks kolm kõige madalama elektrienergia ostu pakettide pakkumist: Eesti Energia pakkus hinnaks 120,90, Alexela Energia 142 ja Elektrum Eesti 153 eurot megavatt-tunni eest.

Nende ettevõtetega sõlmis linnavalitsus raamlepingud ja korraldas nende vahel märtsis minikonkursi ajavahemikuks 1. maist 2021 kuni 30. aprillini 2022. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles