Linn jagab ühistutele hoovide tarvis 30 000 eurot

Pärnu Postimees
Copy
Ühistud saavad “Hoovid korda” kampaania raames tatleda toetust piirdeta korterelamute õuealade heakorrastamiseks.
Ühistud saavad “Hoovid korda” kampaania raames tatleda toetust piirdeta korterelamute õuealade heakorrastamiseks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu korteri-, hoone- ja elamuühistud saavad tänavugi taotleda hoovide kordategemise toetust, mis on mõeldud avalikult läbipääsetavate ehk piirdeta korterelamute õuealade heakorrastamiseks.

Toetust võivad taotleda ka õueala jagavad naabermajad koos. Pärnu linnaaednik Anu Nurmesalu kutsubki ühistuid koostööle ja rajama mitme elamu peale ühe suure laste mänguala või näiteks inventariga haljas- ja puhkeala. Peale mängu- või spordialade saab „Hoovid korda” toetust kasutada jalakäijate ala, haljas- või puhkeala ning rataste ja sõiduautode parkimiskohtade rajamiseks või parendamiseks; hooviinventari paigaldamiseks või korrastamiseks ja õueala teekatte parendamiseks.

„Hoovid korda” toetust antakse taotlejale kuni 40 protsenti töö kogumaksumusest, kuid mitte üle 2000 euro taotleja kohta või üle 4000 euro üle 50 korteriomandiga taotleja kohta või üle 4000 euro ühistaotluse korral.

Kavandatu tuleb ellu viia hiljemalt selle aasta 1. detsembriks ja aruanne esitada 3. detsembriks.

Toetust võivad taotleda kõik Pärnu keskuslinna ja osavaldade korteri-, hoone– ja elamuühistud. Avaldusi ootab linn 15. maini.

Mullu taotles Pärnu linnalt „Hoovid korda” toetust 30 ühistut. Toetusele kvalifitseerus 28 ühistut – neist 24 olid Pärnu keskuslinnast, kolm Audru ja üks Tõstamaa osavallast.

„Nagu viimastel aastatel on trendiks kujunenud, laekus mullugi enim toetusavaldusi, et rajada parkimiskohti või korrastada olemasolevat parklaala. Läinud aastal oli selliseid ühistuid 16,” selgitas Nurmesalu.

„Hoovid korda” toetusega rajasid ühistud samuti jäätmemaju ja mänguplatse, tegid haljastustöid, uuendasid või ehitasid puhke- ja haljasalasid, kõnniteid, rattaparklaid ja õuevalgustust. Üks ühistuid ehitas omale rataste hoidmiseks katusega majakese.

Linnaaedniku ütlust mööda parendab muist ühistuid oma õueala suurelt ja korraga, ent leidub neidki, kes teevad seda sammhaaval.

„On korteriühistuid, kes igal aastal midagi oma maja ümbruses muudavad: ühel aastal tehakse kõnniteed korda, teisel paigaldatakse rattahoidikud, pingid ja lillekastid, kolmandal  ehitatakse välja jäätmemaja või maa-alused jäätmemahutid ja neljandal aastal mänguala. Neid näiteid, kus ühistu jaotab oma tegevuse ja kulud pikema perioodi peale ning taotleb plaanitud töödeks igal aastal linnalt „Hoovid korda” toetust, leiab Pärnust päris mitu,” rääkis Nurmesalu.

Kortermajade hoovide korrastamise tarvis on linnaeelarvesse plaanitud 30 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles