Järelvaadatav ⟩ Saarde volikogus küttis kirgi saunade sulgemise kava

Pärnu Postimees
Copy
Kilingi-Nõmme klubi 17FEB2022 Saarde volikogu. Eelarve II lugemine.
Kilingi-Nõmme klubi 17FEB2022 Saarde volikogu. Eelarve II lugemine. Foto: Urmas Luik

Täna Kilingi-Nõmme klubis toimunud Saarde vallavolikogu istungil tekitas kõige tulisemaid vaidlusi valla eelarve teine lugemine.

Plaanitavatest eelarvekärbetest on viimase kuu jooksul kõige rohkem kirgi kütnud võimul valimisliidu Südamega Saardes plaan sulgeda Kilingi-Nõmme ja Tihemetsa saun. Selle kavatsuse vastu on korjatud üle 250 protestiallkirja ja opositsioonis valimisliidud ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) võitlevad mõtte vastu tuliselt.

Valimisliidu Südamega Saardes plaani järgi tuleks saunad anda hallata mõnele kogukondlikule MTÜ-le, mis saunateenuse osutamise kõrval võiks lisada nendele hoonetele muidki funktsioone.

Tänaselgi istungil osales kümmekond külalist, kellest suurem osa tuli näitama oma vastuseisu saunade sulgemiskavale. Volikogu päevakorra infominutiteks registreeris oma sõnavõtu Mae Annast, kes andis volikogu esimehele üle rahva algatusel sündinud eelnõu saunade tegevuse jätkamise kohta.

Saarde vallavõimu kärpeplaani kohaselt saaks eelarves kokku hoida üle 150 000 euro. Opositsioon pani ette hoida kokku peaaegu 580 000 eurot ja vähendada plaanitavat 950 000eurost investeerimislaenu 312 000 euro võrra.

Kuna opositsiooni hinnangul ei arvestanud vallavõim nende esitatud ettepanekuid küllaldaselt, palusid valimisliidu Parem Saarde, Muutuv Saarde ja EKRE esindajad panna need volikogu istungil ükshaaval hääletusele. Selleks kulus ligemale kaks tundi, aga ükski ettepanek ei jõudnud parandatud eelarveprojekti. Mõnda opositsiooni parandusettepanekut oli vallavalitsus siiski osaliselt toetanud oma kärpekavas.

Veel oli tänase vallavolikogu päevakorras arvamuse avaldamine geoloogiliste uuringute ja kaevandamisloa taotluse kohta, valla osalemine MTÜ Eesti Jäätmehoolduskeskuses, vallavalitsuse struktuuri ja teenistuskohtade koosseisu kehtestamine, volikogu esindajate nimetamine noortevolikogu valimiskomisjoni, volikogu revisjonikomisjoni tööplaani kinnitamine, vallavanema asendaja nimetamine linnade ja valdade liidu üldkoosolekule ning volikogu turvalisuse komisjoni juhtide valimine ja koosseisu kinnitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles