OTSE Erikomisjon võtab luubi alla kiire interneti kättesaadavuse

PP
Copy
Riigikontrolli auditist selgus, et kiire interneti jõudmine maale lükkub aina kaugemasse tulevikku.
Riigikontrolli auditist selgus, et kiire interneti jõudmine maale lükkub aina kaugemasse tulevikku. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab tänasel avalikul istungil koos asjaomasete ametkondade esindajatega interneti juurdepääsuvõrkude rajamise tulemuslikkust. Istungit saab kuulata siit.

Komisjoni esimees Urmas Reinsalu märkis, et vajadus kiire internetiühenduse järele on selgesti ilmnenud just viimastel, pandeemia-aastatel. “Kahetsusväärselt ei ole riik suutnud aga kõigile tagada ligipääsetavust kiirele internetile ja see seab inimesed ebavõrdsesse seisu,” ütles Reinsalu. “Arutame nüüd komisjonis, kuidas seni tehtud vigu vältida ja eesmärkideni kiiremini jõuda.”

Riigikontrolli auditi käigus selgus, et hoolimata eraldatud 35 miljonist eurost ja lairibavõrgu arendamise meetmetest pole kiire internet turutõrkepiirkondades kättesaadav. Riigikontroll leiab, et kiire võrguühenduse rajamisel tuleks seada selged prioriteedid ja luua see esmajärjekorras piirkondadega, kust on laekunud enim sooviavaldusi.

Istungile on kutsutud riigikontrolör Janar Holm, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti, Enefit Connect OÜ, riigikogu lairibavõrgu toetusrühma, Eesti linnade ja valdade liidu, Voose külaseltsi ja riigikontrolli esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles