Galerii ⟩ Sindis algas lipuheiskamine Ukraina toetuseks vaikuseminutiga ja rongkäik kuulutati rahumarsiks

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy

Täna hommikul Tori vallavalitsuse ette Eesti Vabariigi 104. aastapäeva tähistama kogunenud rahvas seisatas vallavanem Lauri Luuri ettepanekul vaikuseminutiks, et mõttes toetada Ukraina riiki ja selle rahvast.

Vallamaja rõdul sõna võtnud riigikogulane Marko Šorin nimetas eesootavat rongkäiku aga rahumarsiks ja avaldas lootust, et sintlaste head mõtted annavad ukrainlastele jõudu.

Vallamaja torni lipu heiskamisele oli kaasa elama tulnud tubli paarsada inimest, kelle tuju tõstsid pasunakoor Õnn Tuli Õuele ja Sindi laulukoor, millel vanust niisama palju kui laulupidude traditsioonil.

Laulud lauldud ja luuletused loetud, võeti üheskoos ette marss Sindi gümnaasiumi ette Julius Seljamaa büsti juurde, kus toimus väike kontsert. Rahumarsiks nimetatud paraadi korraldasid Sindi gümnaasiumi 4. klassis õppiv kodutütar Maribel Pikker ja kooli majandusjuht Mart Nõmm. 

Maribel oleks tahtnud ilusamat ilma, aga andis endale aru, et see pole enda teha. Ka lootis tüdruk näha rohkem osalejaid. “Vähemalt minu klass on kohal ja isegi Sindi bussijuhid on rongkäigus,” muigas tüdruk ja viitas rongkäigu taga ootavale liinibussile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles