Naistepäevaeelne kampaania ulatab abikäe ukrainlastelegi

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Solidaarse naistepäeva kampaania annetuskastidesse oodatakse pesukaitsmeid, sidemeid, tampoone, menstruaalanumaid, aga ka hambapastat ja -harju.
Solidaarse naistepäeva kampaania annetuskastidesse oodatakse pesukaitsmeid, sidemeid, tampoone, menstruaalanumaid, aga ka hambapastat ja -harju. Foto: Anny Drobet

Neljandat aastat korraldavad vabatahtlikud solidaarse naistepäeva kampaaniat, millega korjatakse raha ja hügieenivahendeid naistele, kel pole võimalust neid ise osta. Tänavu saavad abi ka Ukrainas elavad ja sealt Eestisse jõudvad naised.

Pärnus on kampaania kõneisik Anny Drobet, kelle sõnutsi on mõni annetus siinsetesse kogumispunktidesse juba toodud.

28. veebruaril alanud kampaania käigus kogutakse annetuskastidesse eri imavusega pesukaitsmeid, sidemeid, tampoone, menstruaalanumaid, aga ka hambapastat ja -harju.

Suvepealinnas on kaks kogumispunkti: Pärlimõisa teel tegutsev Trimtex, kuhu saab hügieenivahendeid annetada argipäeviti 11–16, ja Kaubamajaka ökopood Bio4You, mis võtab annetusi vastu iga päev kella 10st. Annetusi kogutakse 11. märtsini.

Kogutud tarvetega toetatakse organisatsioone ja gruppe nagu naiste tugikeskused kõikjal Eestis, toidupank, tasuta asjade turg (puuetega inimeste ja nende perede toetuseks), MTÜ Eesti Pagulasabi. Osa saadud abist toimetatakse edasi abivajajateni Ukrainas.

Drobet kutsub inimesi head tegema, sest tegu on olulise teemaga, millele tuleb tähelepanu pöörata. “Loodan, et kunagi jõuab ka Eesti sinna, kuhu on jõudnud näiteks Šotimaa ja Uus-Meremaa,” täheldas ta, viidates sellele, et neis riikides jagatakse menstruatsiooni ajal vajalikke hügieenitooteid kõigile tasuta. Eestis aga tõsteti kümme aastat tagasi tampoonide ja hügieenisidemete käibemaksumäär üheksalt protsendilt 20ni.

Statistikaameti andmetel elas 2020. aastal absoluutses vaesuses 2,2 ja suhtelises vaesuses 20,6 protsenti Eesti elanikest.

Solidaarse naistepäeva kampaaniat saate toetada

1) tehes rahalise annetuse

kontonumbril EE571010011710207224,

saaja Kristel Rannaääre (kampaania korraldaja),

selgituseks “Solidaarne naistepäev 2022”.

Raha eest ostetakse menstruatsioonitooteid, mille soetamisel eelistatakse võimalusel keha- ja keskkonnasõbralikke ja korduvkasutatavaid tooteid (menstruaalanumad ja -sidemed), samuti tasutakse veokulud;

2) tuues hügieenitarbed kogumispunkti.

Pärnus saab tooteid annetada Trimtexi poes Pärlimõisa tee 25 ja Bio4You ökokaupluses Kaubamajakas.

Andmed: Anny Drobet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles