GoBus koondab Pärnus 53 töötajat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaliinibuss
Maaliinibuss Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

GoBus Pärnu on hakanud töötajatele välja andma koondamisteateid – ettevõttes kaotab töö 53 inimest.


GoBus Pärnu regiooni direktor Andrus Kärpuk ütles Raadio Pärnule, et bussifirmas on töötajate arv vähenenud 44 protsendi võrra: 53 töötajat ootab ees koondamine ja 66 inimest leiab tööd uute vedajate juures.



Kärpuk täpsustas, et 28 koondatavat on pensionärid, kel on vähemalt kindel sissetulek, kuid 25 inimese tööta jäämist on tal valus vaadata.



Bussifirma direktor nimetas koondatavate arvu vapustavalt suureks, sest Pärnu bussipark on viimastel aastakümnetel olnud oluline ettevõte kogu maakonnale ja täitnud sisuliselt ühistranspordikeskuse rolli.



Täna kohtub bussifirma taas ametiühingu esindajatega, et arutada, mis moel ettevõte saab aidata inimesi töökohtade leidmisel ja kuidas on võimalik leevendada nende olukorda peale seaduses ettenähtud võimaluste.



Bussifirma GoBus Pärnu tulevikku Kärpuk väga traagiliselt ei näe, vaid lubab olemasolevat tööd väiksema inimeste arvuga veelgi paremini teha. Lähiajal on kavas uuendada linnaliinide bussiparki ja plaanis on käima panna veel mõni kommertsliin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles