GoBusi tööpere jäi poole väiksemaks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBus Pärnu personaliosakond on väljastanud koondamisteate 53 töötajale.
GoBus Pärnu personaliosakond on väljastanud koondamisteate 53 töötajale. Foto: Ants Liigus

Sel nädalal on GoBus Pärnu personaliosakond väljastanud koondamisteate 53 töötajale, kellest veidi üle poole on pensionieas.


Avaliku teenindamise lepingu alusel GoBus Pärnu asemel maaliine teenindava nelja vedajafirma palgale läks 1. jaanuarist 61 bussijuhti. Kokku on omal soovil lahkunud 66 inimest.



“Reaalne töölepingute lõpetamine toimub maikuu jooksul, tegemist on kollektiivse koondamisega,” rääkis AS GoBus Pärnu regiooni direktor Andrus Kärpuk eile oma kabinetis administratiivhoone teisel korrusel.



Maiks vahetab ka Kärpuk kabinetti, sest töötajate arvu vähenemine ja kulude kokkuhoid sunnib AS Tarbus Kinnisvarale kuuluval rendipinnal ennast koomale tõmbama kontorirahvastki, kes kolib kokku hoone esimesele korrusele. “Sisuliselt vähenes töömaht meil aasta algusest 40 protsenti, ruume ja territooriumi vabastame samuti 40 protsenti ning töötajate arv väheneb 44 protsenti,” hindas direktor olukorda protsentides.



AS GoBus Pärnus jääb 1. juunist leiba teenima 167 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles