Liitlaste lennuvägi harjutab meie õhuruumis

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Kolm korda aastas korraldataval õppusel harjutatakse side- ning juhtimis- ja õhuturbeprotseduure. Pildil viienda põlvkonna hävitajad F-35.
Kolm korda aastas korraldataval õppusel harjutatakse side- ning juhtimis- ja õhuturbeprotseduure. Pildil viienda põlvkonna hävitajad F-35. Foto: Margus Ansu

Täna algas Eesti ja Läti õhuruumis neli päeva kestev NATO ja partnerriikide õhuväe õppus Ramstein Alloy 22-2, mille peaeesmärk on harjutada Baltikumi õhuruumi turvamist.

Kolm korda aastas korraldataval õppusel harjutatakse side- ja juhtimis-ning õhuturbeprotseduure. Õppusel mängitakse muu hulgas läbi sideühenduse katkemine ja lennuki eskortimine, aeglase õhuvahendi tuvastamine, otsingu- ja päästetööd.

Peale Ämaris ja Šiauliais paiknevate Prantsusmaa ja Hispaania hävitajate osalevad õppusel Soome, Saksamaa, Rootsi, Tšehhi, Ühendkuningriikide ja Türgi õhuväelased, kokku üle kümne lennuvahendi.

Eesti õhuruumis toimub aktiivne lennutegevus 6.–9. juunini 9–18.

Ramstein Alloy õppuste sari sai alguse 2008. aastal ja selle fookuses on alati Balti riikide õhukaitse protseduuride harjutamine ja liitlaste ja partnerriikide vaheline koostöö. Õhuturbemissioonid kestavad tavaliselt neljakuulise rotatsiooniga ja sellel osalevad liitlaste lennukid paiknevad nii Ämari kui Leedu Šiauliai lennubaasis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles