Väikesaarte elu tugevdab sihtprogramm

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu maavalitsuses algas väikesaarte programmi taotlusvoor ja eeltaotluste vastuvõtmine käesoleva aasta tegevuskava koostamiseks, programminõukogu esimees on arengutalituse juhataja Urmas Kase.

Väikesaarte programmi koordineerib siseministeerium ja teostab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Eesmärk on väikesaartele omase elulaadi säilitamiseks avalike teenuste kättesaadavuse ja taseme ning mandri ja saare vahelise ühenduse arendamine. Suurim eraldatav toetus projekti kohta on tänavu nagu eelmiselgi aastal 130 000 eurot.

Väikesaarte programmi piirkonda jäävad Pärnumaalt Kihnu ja Manilaid.

Läinud esimesel programmiaastal sai programmist raha 13 taotlust, neist seitse olid esitatud Kihnu kohta Kihnu vallast ja Manija kohta Tõstamaa vallast.

“Arvestades, et Kihnus ja Manijal elab ligi pool väikesaarte elanikkonnast, on proportsioon paigas,” nentis Kase.

Kase nimetas kodumaakonnast mullu projektiraha saanud objektid, need on Sigatsuaru sadama arendamise esimene etapp, AS Kihnuranna külmutiga veoauto remonditööd, Kihnu vallale avalike teenuste tarvis väikebussi muretsemine, Suaru sadama rekonstrueerimise projekt, kaevude rekonstrueerimine ning kihnlaste käsutuseski oleva hõljuki hoiukuuri ehitamine.

Tänavuste taotluste esitamine lõpeb 21. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles