Pildid ⟩ President Alar Karis külastas Pärnumaal nii Ukraina kohvikut, Lottemaad kui muusikafestivali (1)

Pärnu Postimees
Copy

President Alar Karis külastab selle nädala lõpus Pärnumaad, et nautida Pärnu muusikafestivali lõppkontserte, kuid leidis aega käia ka Tahkurannas Konstantin Pätsi mälestusmärgi juures, Võistes Ukraina kohvikus, Lottemaal ja Pärnu muuseumiski.

Saaremaa ooperipäevadelt Pärnumaale reisinud riigipea külastas eile Pärnu muusikafestivali esimest lõppkonserti, kus dirigent Paavo järvi juhatas festivaliorkestrit ja solistidena astusid üles viiuldaja Triin Ruubel ja tšellist Marcel Johannes Kits.

Täna hommikul tegi president Karis külaskäigu Lõuna-Pärnumaale, kus asetas Tahkurannas pärja president Konstantin Pätsi mälestusmärgi juurde ja sõitis seejärel Võistesse, et külastada Riina Luike, kes peab Ukraina kohvikut ja Võiste puukooli.

“Nagu väikses Eestis ikka, leidsime kohe ühiseid tuttavaid,” märkis president somes kohvikus aetud juttude kohta.

Võistes põikas president sisse Riina Luige Ukraina kohvikusse.
Võistes põikas president sisse Riina Luige Ukraina kohvikusse. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Ehkki presidendi esialgses päevakavas ei olnud järgmist külaskäiku plaanitud, keeras riigipea koos kaaskonnaga tagasiteel Pärnusse Lottemaalegi, kus energiast ja leiutamishimust pakatavad elanikud talle oma valdusi tutvustasid.

Lottemaa asukad tutvustasid ootamatult külla tulnud president Alar Karisele oma valdusi.
Lottemaa asukad tutvustasid ootamatult külla tulnud president Alar Karisele oma valdusi. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Ennelõunal külastas president veel Pärnu muuseumi ehtenäitust “For sale / Not for sale”, kus näidati kaasaegse kaubanduskeskuse õhkkonnas ilu läbi sajandite.

Pärnu muuseumis uudistas riigipea ehtenäitust "For sale/Not for sale".
Pärnu muuseumis uudistas riigipea ehtenäitust "For sale/Not for sale". Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Pärastlõunal oli president Karisel kokkusaamine perekond Järviga, kelle eestvedamisel toimub Pärnus suur muusikafestival.

Täna õhtul külastab president selle teist lõppkontsertigi, kus Paavo Järvi dirigeerib festivaliorkestrit ja solistina on laval pianist Wayne Marshall.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles