Avatud talude päeva tõmbemagnetid olid Toris

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaa taludest osutus populaarseimaks Tori hobusekasvandus.
Pärnumaa taludest osutus populaarseimaks Tori hobusekasvandus. Foto: Jüri Looring

Möödunud nädalavahetusel oli kõigile huvilistele avatud üle 300 talu, kuhu tehti nädalavahetusega kokku rohkem kui 260 000 külastust. Pärnumaalt võttis osa 35 talu, millest kõige populaarsemaks osutus Tori hobusekasvandus.

Üleüldse paistsid Tori valla talud silma ja tõmbasid huvilisi ligi – kümnest enim külastatud kodumaakonna talukohast olid pooled just sealt.

Hobusekasvandust väisas kahel päeval kokku 2630 inimest. Sellele järgnes Läänerannas asuv Ranna Rantso, kuhu jõudis 2501 inimest. Kiigearu talu Toris ja Liblikamaja Läänerannas väisas veidi üle 2000 inimese. Metsa tallu leidis tee 1501 inimest, maakonna ülejäänud talude külastajate hulk jäi alla 1000.

Pärnu linna haldusterritoorimile jäävasse Otsa tallu jõudis veidi üle 400 inimese.
Pärnu linna haldusterritoorimile jäävasse Otsa tallu jõudis veidi üle 400 inimese. Foto: Jüri Looring

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on inimeste huvi maaelu vastu pidevalt kasvamas. “Maaelu edendamisel on meil kõigil oluline roll ning ma tänan südamest igaüht, kes avatud talude päeval enda kodu või ettevõtte väravad avas. Avatud talude päev toimub kahel järjestikusel päeval aastas, ent tegelikkuses on selle taga palju suurem töö ja hool, mida meie silmad alati ei näe,” tõdes minister.

Avatud talude päeva projektijuht Alex-Sander Puhm ütles, et nende eesmärk on näidata kuivõrd hea on maal elada ning kuidas kohalikud tooted meie lettidele jõuavad.

Avatud talude päev toimus kaheksandat korda. Selle korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles