Pärnu poiste loodud idufirmasse paigutati 56 miljonit dollarit

Pärnu Postimees
Copy
Selliseid avatare ehk kasutaja virtuaalseid minakujundeid saab luua Ready Player Me platvormil.
Selliseid avatare ehk kasutaja virtuaalseid minakujundeid saab luua Ready Player Me platvormil. Foto: Ready Player Me

Pärnu poiste Timmu Tõke, Kaspar Tiri, Rainer Selveti ja Märjamaalt pärit Haver Järveoja loodud iduettevõte Ready Player Me kaasas investeerimisfirma Andreessen Horowitzi juhtimisel 56 miljonit dollarit. Oma panuse suurrahastusse andsid tuntud tehnoloogiainvestorite Taavet Hinrikuse ja Sten Tamkivi vastne investeerimisfond Plural ja riskikapitalifond Nordic Ninja.

Noormeeste firma on loonud virtuaalsete avataride ehk arvutikasutajate minakuvandi põhja selliste virtuaalsete keskkondade tarbeks nagu Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi firma Meta loodav virtuaalne suhtluskeskkond Metaverse ja potentsiaalsed arvutimängud. Kasutajad saavad Ready Player Me kaudu kujundada oma tegelase, kes neid virtuaaloludes esindavad.

“Timmu, Kaspar, Rainer ja Haver tabasid möödunud aastal oma unikaalse tootega virtuaalmaailma megatrendi keskpunkti. Tulemuseks eksponentsiaalne kasv, mis loomulikult ei jää maailma tippinvestoritel märkamata ka ümberringi jahtuvas majanduses,” ütles Tamkivi.

Andreessen Horowitzi partneri Jonathan Lai sõnutsi pöördusid nad Eesti tehnoloogiaettevõtte Ready Player Me poole investeeringu pakkumisega, sest nad usuvad, et tulevikus on eri süsteemide sidusus virtuaalmaailma toimimise aluseks. Ready Player Me on juba praegugi arendajate seas üks armastatumaid avatariplatvorme.

Timmu, Kaspar, Rainer ja Haver tabasid möödunud aastal oma unikaalse tootega virtuaalmaailma megatrendi keskpunkti.

Sten Tamkivi,

investeerimisfond Plural

“Kuigi osa virtuaalmaailmu toimib veel suletud süsteemina, siis oleme veendunud, et tulevikus näeme keskselt hallatud platvormide asemel ühendatud ja avatud ruumi, mis võimaldab kasutajatel sama identiteediga eri 3D-maailmade vahel liikuda,” põhjendas Lai.

Varem on Andreessen Horowitz raha paigutanud üleilmsetesse suurfirmadesse, nagu näiteks Facebook, Skype, Coinbase, Airbnb, Slack, Pinterest ja Instagram, samuti Eesti ettevõtetesse Wise ja Teleport.

Lisakapitali toel jätkavad siit kandi noormehed olemasoleva avatarisüsteemi laiendamist. Investeeringust võttis osa ka mitu mängundussektori suurnime, teiste seas arvutimängu Roblox kaasasutaja David Baszucki ja videote otseülekande veebilehe Twitch kaasasutaja Justin Kan.

Metaverse’i arendamisse on käesoleva aasta esimese viie kuuga globaalselt investeeritud ligikaudu 120 miljardit dollarit, ületades juba kaks korda eelmise aasta koguinvesteeringu. Sealjuures küünib mängutööstuse turumaht ligemale 180 miljardi dollarini.

Peale mängutööstuse teeb Ready Player Me koostööd moekaubamärkidega nagu Adidas, New Balance, Dior ja Pull&Bear, mille rõivaid ja aksessuaare saab avatarile tasu eest selga panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles