Pildid ⟩ India suursaadik vaimustus Kihnu laste pillimängust ja tantsudest

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Suursaadikut saatis Kihnust pärit riigikogu liige ja parlamendis vesinikutehnoloogia toetusrühma esimees Annely Akkermann
Suursaadikut saatis Kihnust pärit riigikogu liige ja parlamendis vesinikutehnoloogia toetusrühma esimees Annely Akkermann Foto: Urmas Luik

Täna hommikul astus Kihnu Virve pardale erakordne külaline, India Vabariigi suursaadik Eestis Ajaneesh Kumar, et vaadata ringi UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud saarel, kohtuda vallavanemaga ning külastada muuseumi ja kooli.

Suursaadikut saatis Kihnust pärit riigikogu liige ja parlamendis vesinikutehnoloogia toetusrühma esimees Annely Akkermann.

"Te olete tulnud rahvariietes," üllatus suursaadik, ulatades laeval terekäe Akkermannile, kes kandis Kihnu naistele igapäevast körti ja sitsjakki.

Tänuks teejuhiks ja tõlgiks olemise eest kinkis suursaadik Akkermannile punase-valgemustrilise salli, nagu oleks ta teadnud, et kihnlastele tähendab punane värv rõõmu ja õnne, sellepärast on nende igapäevaseelikute ehk körtide põhivärvgi säravpunane.

Härra Kumar külastas Kihnut ja kohtus Pärnus pärast töölõunat linnapea Romek Kosenkraniusega taastuvenergia tootjatega Pärnumaa arenduskeskuses. India on huvitatud Eesti kogemustest taastuv- ja vesinikuenergia kasutamisel ning sellest ajendatuna suursaadikus visiit Pärnumaale toimuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles