PPA teenindussaali lahtiolekuaeg lüheneb

Copy
Enam ei võta PPA Pärnu teenindus kliente kolmapäeviti vastu.
Enam ei võta PPA Pärnu teenindus kliente kolmapäeviti vastu. Foto: Mailiis Ollino

Oktoobrist võtab politsei- ja piirivalveameti (PPA) Pärnu teenindus kliente senise viie päeva asemel vastu neljal: esmaspäeviti, teisipäeviti, neljapäeviti ja reedeti 9–17.

Kõigil tööpäevadel on teenindussaalis jätkuvalt võimalik kasutada digikioskit, kus saab teha tasuta dokumendifoto, anda sõrmejälgi ja allkirjanäidist, et esitada dokumenditaotlus iseteeninduses.

Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt tõi välja, et järjest enam inimesi soovib passi ja ID-kaarti taotleda veebi teel, mistõttu PPA eesmärk on soodustada iseteeninduse ja digikioskite iseseisvat kasutamist. “Meie teeninduses on peamine teenus dokumentide taotlemine ja seda saab väga mugavalt teha just iseteeninduses,” kinnitas Kütt. Pärnumaal kasutab dokumenditaotlejatest iseteenindust ligemale pool.

Dokumendi taotlemisel tuleb esmalt minna veebilehele iseteenindus.politsei.ee. Kui inimesel on olemas nõuetekohane foto, tema allkirjanäidis ja sõrmejäljed kehtivad,  võtab dokumendi taotlemine aega mõne minuti. Kui aga foto, allkiri või sõrmejäljed puuduvad, saab need anda teenindussaali digikioskis, kust andmed jõuavad iseteenindusse, kuhu uuesti sisse logides saab esitada dokumenditaotluse. Kui dokument valmis, teavitatakse inimest.

Politsei iseteeninduses saab peale passi ja ID-kaardi taotleda elamisloakaarti ja välismaalase passi, relvaluba, E-residendi digi-IDd ja registreerida välismaalase lühiajalist töötamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles