Järelvaadatav ⟩ Linnavolikogus lüüakse lauale mitu umbusaldusavaldust (4)

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogu tänasel istungil esitatakse umbusaldusavaldus volikogu esimehele ja linnapeale.
Pärnu linnavolikogu tänasel istungil esitatakse umbusaldusavaldus volikogu esimehele ja linnapeale. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu tänasel istungil on nii uue koalitsiooni kui opositsiooni esindajad lubanud panna lauale umbusaldusavalduse.

Eile koalitsioonilepingule alla kirjutanud valimisliidu Pärnu Ühendab, Reformierakonna ja Isamaa leer on lubanud esitada umbusaldusavalduse volikogu keskerakondlasest esimehele Andrei Korobeinikule, kes pärast võimuvahetust on jäänud opositsiooni. Umbusaldust soovitakse avaldada ka volikogu piirkondliku arengu komisjoni esimehele Hillar Talvikule, kes kuulub samuti Keskerakonna fraktsiooni.

Opositsiooni suurim jõud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) teatas, et umbusaldusest ei pääse ka linnapea Romek Kosenkranius. Avalduse järgi on umbusaldamise ajend pikema aja jooksul valetamist, seaduste rikkumist ja korruptsiooni soosiv linnajuhtimine, mistõttu Pärnu linn on saanud nii otsest rahalist kui mainekahju. Umbusaldusele andsid allkirja 15 volikogu liiget. 

15 allkirjaga umbusaldusavalduse Romek Kosenkraniusele paneb lauale ka Andrei Korobeinik, kelle sõnutsi on linnapea seoses hiljutise võimupöördega valetanud või on tal mälulüngad.

Umbusaldushääletused peaksid toimuma volikogu erakorralisel istungil kolmapäeval, mil vastsed koalitsioonipartnerid plaanivad kutsuda kokku volikogu erakorralise istungi. Siis on plaanis valida volikogule uus esimees, vabastada ametist linnavalitsuse liige, kinnitada ametisse uus linnavalitsuse liige ja arutada volikogu komisjonidega seotud küsimusi.

Kuna istugi otseülekandes tekkisid mõnes veebikanalis tehnilised tõrked, pani volikogu esimees Andrei Korobeinik istungi pärast umbes pooletunnist arutelu pausile, et ülekande algus huvilistele operatiivselt järelvaadatavaks teha. 

Istungi algust, kus linnapea Romek Kosenkraniusele esitasid umbusaldusavalduse EKRE ja Keskerakonna esindaja, saab näha allpool asuvast videost. 

39kohalises volikogus on äsja loodud koalitsioonil 24 esindajat: valimisliidul Pärnu Ühendab ja Reformierakonnal on volikogus kummalgi üheksa kohta, Isamaal kuus. Opositsioonis on EKRE-l kümme esindajat ja Keskerakonnal viis kohta.

Täna on volikogu päevakorras veel linna kultuuri- ja spordiprojektide toetuse andmise kord, noorteprojektide ning huvihariduseks ja -tegevuseks toetuse andmise kord, “Pärnu energia- ja kliimakava 2030” kinnitamine, “Pärnu linna eelarvestrateegia aastateks 2023–2027”, “Pärnu linna arengukava aastani 2035” muutmine, linna tänavuse esimese lisaeelarve teine lugemine ja mitme volikogu komisjoni koosseisu muutmine.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles