Graafik ⟩ Nakatumine pidurdus, aga haigestuvad üha nooremad

Copy
Foto: Dmitri Kotjuh

Kui terviseameti andmetel kasvas koroonaviirusega nakatumine Pärnumaal üle-eelmisel nädalal 59 protsenti, siis eelmisel nädalal vähenes see viie protsendi võrra. COVID-19-haigete keskmine vanus alanes nelja aasta jagu.

Tänahommikuse seisuga vajab Pärnus haiglaravi 16 COVIDi-haiget, neist intensiivravi üks. Noorim siinse ravila koroonapatsient on kolmekuune, vanim 90aastane.

Üle-eelmisel nädalal kasvas PCR-testimise alusel nakkusjuhtude arv enim Pärnu linnas, tõustes 29-lt 54ni. Eelmise nädala nakatumine COVIDisse Pärnu linnas langes, ent kasvas kolm korda Põhja-Pärnumaal: kolmelt nakkusjuhult üheksani.

Läinud nädalal sagenes nakatumine nii 70–74-, 60–64- ja  50–54aastaste kui laste hulgas. Nädalaga langes nakatunute keskmine vanus 57-lt 53 aastani.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam rääkis, et Pärnumaal on aktiivne koroonakolle ühes hooldekodudest, kus on viis nakatunut. “Üllatab, kuid samal ajal väga rõõmustab see, et nakatumine lasteaedades ja koolides on jäänud tagasihoidlikuks,” avaldas Juhkam heameelt. 

Üle-eestilises plaanis prognoosib terviseamet lähiajal väikest nakatumise ja hospitaliseerimise tõusu. Et selline ennustus võiks kaasa tuua maskikandmisekohustuse, pole Juhkami hinnangul tõenäoline. “Kuni uut, ohtlikumat tüve pole ringlema hakanud, pole alust maskikandmist kohustuslikuks muuta,” täpsustas ta.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on kodumaakonnas 587, nädal tagasi oli näit 570. Meist kõrgem on nakatumine Raplamaal (731), Ida-Virumaal (644) ja Läänemaal (592). Kõige madalam aga Hiiumaal (341).

Eestis kokku haigestus sel perioodil COVID-19sse 176 inimest, kellest neli vajab intensiivravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles