Paikusel ootab avastamist maastikurattarada

Pärnu Postimees
Copy
Raja üks algus asub Paikuse politseikooli juures asuvate kortermajade lähistel ja on tähistatud viidaga.
Raja üks algus asub Paikuse politseikooli juures asuvate kortermajade lähistel ja on tähistatud viidaga. Foto: Urmas Luik

Mitu aastat tasapisi Paikusel maastikurattarada ehitanud Maidu Teder on saanud selle poolteise kilomeetri pikkuseks ja kutsub teisigi rada avastama.

Rada laiub enamasti politseikooli ja Paide maantee vahelisel võsaga kaetud alal, loogeldes korraks Västriku tänava kergliiklusteele ja võimaldades seal hinge tõmmata. Kuna tegu on loodusliku rajaga, on see aasta ringi kasutatav. Vaid lumisel talvel ja varakevadel tuleb pisut oodata, et vesi rajalt taanduks.

Oma jõu ja kuluga rajatud käänuline sõidurada nõuab ratturilt pidevat keskendumist ja vähemalt keskmist rattavalitsemise oskust. Raja ehitusel on kasutatud kohalikku loodusmaastikku ja mahalangenud puid, millest on meisterdatud kraavide purded ja raja raskuseks mõeldud takistused.

Keerulisemad kohad rajal on samuti tähistatud.
Keerulisemad kohad rajal on samuti tähistatud. Foto: Urmas Luik

Rajameister Maidu Teder tunnistas, et kuigi raja pikkus on praegu poolteist kilomeetrit, läbib seda ajaliselt üllatavalt kaua. “Kuna seda ei saa sõita ühtlases tempos, pakub juba ühe ringi läbimine meeldivat koormust,” lausus ta.

Teder rääkis, et lähiajal on plaanis rajale midagi veel juurde nuputada, et raskust ja põnevust lisada. Rattarajale oodatakse eelkõige maastikuratta või tsüklorattaga spordisõpru, samuti võib rada läbida jooksutrenni tehes või lihtsalt jalutades.

Politsei- ja piirivalvekolledži direktor Kalvi Almosen ütles, et koolil ei ole selle vastu midagi, kui aktiivsed inimesed nende territooriumile kuuluval maa-alal sporti teevad. Peaasi, et hoitaks korda ja käitutaks heaperemehelikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles