Pärnumaa iduettevõtete käive kasvas üle kolmandiku võrra

Pärnu Postimees
Copy
Gamecan aitab muu hulgas koolitada mänguloojaid.
Gamecan aitab muu hulgas koolitada mänguloojaid. Foto: Mailiis Ollino

Maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel tegutseb Pärnus ja Pärnumaal 13 iduettevõtet, mille käive oli kolmanda kvartali lõpu seisuga kokku 3,4 miljonit eurot, kasvades võrreldes mullusega 39 protsenti.

Suurima käibe tegid Startup Estonia andmetel selle aasta kolme kvartaliga arvutimänge loov Gamecan (950 000 eurot), virtuaalsete avataride platvorm Ready Player Me (910 000 eurot) ja ventilatsiooniseadmeid tootev Airobot (900 000 eurot).

Startup Estonia juhi Eve Peetersoni sõnutsi jätkavad Pärnumaa iduettevõtted jõudsat kasvu hoolimata keerulisesest ajast. “Eestil on väga tugev rahvusvaheline maine ja rasketel aegadel töötab aastatega rajatud kindel vundament meie kasuks,”  kinnitas Peeterson. Lisades, et tema arvates on suur roll kohalikel iduettevõtjatelgi, kes korduvalt tõestavad investoritele, klientidele ja töötajatele, et nad suudavad kiiresti kohaneda, ja on osanud muutunud olud ja turuseisu enda kasuks pöörata.

Pärnumaa iduettevõtetes töötas kolmanda kvartali lõpu seisuga 58 inimest. MTA andmeil tasusid kohalikud idufirmad 600 000 eurot tööjõumakse ehk kaks korda enam kui mullu samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles