Lumi sundis linnavalitsust kriisikoosolekule (2)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kui puhastamisega lõpetatakse, hakatakse lund tänavatelt välja vedama ja viima ajutistele lumeladustamise aladele.
Kui puhastamisega lõpetatakse, hakatakse lund tänavatelt välja vedama ja viima ajutistele lumeladustamise aladele. Foto: Marko Saarm

Ööl vastu tänast maha sadanud ligemale 20 sentimeetri paksuse lumekihi tõttu on Pärnu ja tema osavaldade teede läbitavus raskendatud. Hommikul kogunes linnavalitsuse kriisikomisjon ja teehooldajatega peeti kriisiistung.

Komisjon kogunes, kuna öösel maha sadanud lumehulka käsitletakse majandus- ja taristuministri määruse “Tee seisundinõuded” kohaselt raskete ilmaoludena.

Pärnu keskuslinna teehooldaja on AS TREV-2 Grupp. Ettevõtte Lääne piirkonna juht Andres Koger andis kriisikomisjonile ülevaate olukorrast. Tema info kohaselt on väljas pea 30 teehooldusmasinat. Esmalt lükatakse lahti põhitänavad ja tagatakse juurdepääs olulistele objektidele, seejärel võetakse ette kõrvaltänavad ja kolmandas etapis elurajoonide siseteed.

Reede lõunaks on läbitavad peamagistraalid, bussiliiklusega tänavad ja juurdepääsud avalike teenuste asutusteni. Vastavalt tegevusplaanile käivad lumetõrjetööd praegu kõrvaltänavatel ja kõnniteedel, järjest puhastatakse bussipeatusi. Kogeri sõnutsi sai esimene lumekoristusring tehtud täna lõunaks. Järgnevad järelkoristus ja kõnniteede korduspuhastus. Kogeri hinnangul õnnestub kõik teed puhtaks saada laupäeval, kui just ööl vastu homset märkimisväärset lumelisa ei tule.

Kuna lähipäevadel lubab veel lumesadu, jätkab kriisistaap kriisikomisjoni juhi linnapea Romek Kosenkraniuse teatel tööd. Teehooldajad peavad regulaarselt iga nelja tunni tagant andma infot, kuidas teehooldega läheb. Kui vaja, kutsutakse taas asjaosalised ühise laua taha. 

Kui puhastamisega lõpetatakse, hakatakse lund tänavatelt välja vedama ja viima ajutistele lumeladustamise aladele. Lumekoristajad ja linnavalitsus paluvad elanikel võimalusel vältida autoga sõitmist, parkida masinad kas oma kinnistule või võimalikult tänava serva ja jälgida pidevalt liikluskorraldust.

Linnavalitsus palub elanikelt igakülgset koostööd. “Palume lund mitte lükata sõidu- ja kõnniteedele. Samuti tuleks üle vaadata katused, kust võib lund ja jääpurikaid kukkuda ning katus raskuse all kokku vajutada. Võimalusel palume ATV omanikel aidata teisigi kodanikke,” seisab linnavalitsuse üleskutses. 

Osavaldades alustati lumelükkamisega asulatest ning osa elurajoone, paljud väiksemad teed ja hoovide sissepääsud võivad olla täis tuisanud. “Teehoolduspartnerid pingutavad, kuid ei pruugi kohe kõikjale jõuda. Aga osavaldadeski peaks laupäeva lõunaks suurem osa teedest olema puhastatud,” teatas linnavalitsus. 

Lumekoristusega seotud probleemidest teadaandmiseks on avatud infotelefonid. Pärnu keskuslinna puhul on selleks linnavalitsuse infotelefon 15 505, Paikuse osavallas teehooldaja MKM Infra telefon on 5899 9377. Audru osavalla teehooldajate kontaktid leiab Pärnu linna kodulehe Audru osavalla alamlehelt. Tõstamaa osavallas hooldab Tõstamaa–Tõhela teed, Tõstamaa kergliiklusteed ja Kastna piirkonda Manitec OÜ (telefon 5358 6570) ning Seliste–Pootsi piirkonda Raynmet FIE Rainer Rand (telefon 5331 1586).

Jooksvat infot leiab Pärnu linna kodulehelt ja Facebooki lehelt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles