Üks projekt ja mitu viisi vääniknoorte õigele teele juhtimiseks

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Tempo peab olema niisugune, et tasapisi toimuks muutus, mis jääks püsima, aga see peaks olema noorele sobiv.
Tempo peab olema niisugune, et tasapisi toimuks muutus, mis jääks püsima, aga see peaks olema noorele sobiv. Foto: Shutterstock

Riskikäitumisega noortega kokku puutuvad spetsialistid tõdevad, et pahuksisse sattunud noorukid on näidanud end suurepäraste juhtidena. Nad on sattunud halba seltskonda või saanud oma eduelamuse ja eneseväljenduse negatiivsetest kanalitest. Norrakate rahastusel paar aastat väldanud projekt “Alaealiste õigusrikkujate süsteemi muutmine” on tõestanud, et noori on võimalik suunata õigele rajale.

4,7miljonilise eelarvega projekti veab justiitsministeerium ja suur osa selles projektis on pärnakatelgi. Siinsed spetsialistid on katsetanud mitut uut tööriista, et pahuksis olevaid noori aidata.

Justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika analüüsitalituse projektijuht Laidi Surva tõi välja, et riskikäitumisega noored haaravad inimesi kaasa. “Kui suudaksime selle energia panna sinna, et nad inspireerivad headele tegudele, oleks ühiskond turvalisem ja noor saaks positiivse eduelamuse,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles