Pärnu sadam ootab jäämurdjat (3)

Pärnu Postimees
Copy
Transpordiameti teatel on laevade Pärnu sadamasse pääsemine rüsijää tõttu raskendatud, appi tõttab EVA-316.
Transpordiameti teatel on laevade Pärnu sadamasse pääsemine rüsijää tõttu raskendatud, appi tõttab EVA-316. Foto: Ardi Truija

Reedel alustatakse Pärnu ja Liivi lahel jäämurdetöödega. Ühtlasi hakkavad suvepealinna sadamat külastavatele laevadele kehtima lisanõuded.

Transpordiameti teatel on Pärnu lahel tekkinud jääkate ning tugevate tuulte mõjul on jää osaliselt rüsistunud. Seetõttu on transpordiameti jäämurde koordinaatori Martin Kaarjärve selgitusel ballastis laevadel raskendatud ligipääs sadamale, pikaajaline ilmateade näitab miinuskraadide jätkumist.

Piirkonda saadetakse jääd murdma transpordiameti mitmeotstarbeline laev EVA-316, mis halbade ilmaolude tõttu jõuab siia reedel.

Pärnu sadamakapten Viktor Palmet ütles, et praegu ei ole olukord nii hull, et laevad sadamasse ei pääseks, kuid muutlike ilmadega võib olukord kiiresti muutuda.

23. detsembrist hakkavad Pärnu sadamat külastavatele laevadele kehtima lisanõuded. Laevadel peab olema vähemalt jääklass 1C (Lloyd’s Register) või teiste klassifikatsiooniühingute samaväärne jääklass. Samuti ei tohi laeva peamasina võimsus olla väiksem kui 1600 kW.

EVA-316 valmis 1980. aastal Soomes ning 2004. aastal ehitati see ümber mitmeotstarbeliseks laevaks, millel on muuhulgas jäämurde- ja reostustõrjevõimekus. Laeva meeskonnas on 13 liiget. Viimati käis EVA-316 Pärnu ja Liivi lahel jääd murdmas 2019. aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles