Keeldu eiranud kalamees kupatati kaldale

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus on jõejääl mitmel pool lahtist vett. Ülesvoolu leidub Pärnu jõel ka jäävabu lõike.
Pärnus on jõejääl mitmel pool lahtist vett. Ülesvoolu leidub Pärnu jõel ka jäävabu lõike. Foto: Mailiis Ollino

Laupäeva lõunal pani Pärnus enda elu ohtu jõejääle läinud kalamees, kelle päästjad kaldale kupatasid.

Üleeile kella 12.45 ajal teatati häirekeskusesse kalamehest, kes istus Pärnu linnas Pilli tänava lähedal jõel. Päästjad kutsusid kalamehe jäält ära ja vestlesid temaga.

Lääne päästekeskus tuletab meelde, et jätkuvalt kehtib Lääne regioonis siseveekogudel jäälemineku keeld ebastabiilsete jääolude tõttu.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Andra Väärtmaa sõnutsi on jääolud väga muutlikud ja ehkki vahepeal oli mõni miinuskraad, on viimastel päevadel valitsenud sula ja puhunud tuuled. “Pärnu jõel on mitmes kohas kalda ääres vesi ja mõnes paigas on lahtine vesi,” teadis Väärtmaa Pärnu jõe jääolude kohta rääkida.

Lääne regioonis kehtib siseveekogudel jääle mineku keeld poolteist nädalat. Väärtmaa sõnutsi pole päästjatel keelust üleastujatega õnneks suuri muresid olnud. Teada on vaid juhtum eelmisest nädalavahetusest, kui Pärnus läksid jõejääle kaks meest, kes päästjate saabumise ajaks olid juba ise kaldale jõudnud. Väidetavalt ei rääkinud need tirgutajad eesti keelt ega olnud jäälemineku keelust teadlikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles