Pärnu muuseumis tutvustatakse sugupuusid

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumi projektijuht Elmar Trink uut näitust tutvustamas.
Pärnu muuseumi projektijuht Elmar Trink uut näitust tutvustamas. Foto: Silja Joon

Täna kell 15 avatakse Pärnu muuseumis Eesti genealoogia seltsi (EGES) Pärnu osakonna näitus “Suguvõsa uurimine ja vormistamine - see on imelihtne”.


Eksponeeritud on mitu Pärnumaa sugupuud nii Exceli-tabelite kui joonistuste kujul, huvitavamaid vormistusi on näitusele toonud Lääne-, Järva- ja Mulgimaa sugupuu-uurijad. Tutvuda võib vastavasisuliste raamatute ja infomaterjalidega.



Huvilised saavad muuseumis näha diaprojektorit ja materjale, millega sugupuu-uurijad töötasid varem, praegu on enamik infot saadaval internetis.



“Mitu aastat tagasi pildistati üles vanad kirikuraamatud, praegu on need pildid üleval internetis, ajalooarhiivis Saaga keskkonnas,” seletas EGESi Pärnumaa osakonna esimees Anneli Ojatamm.



“Saagas on Pärnumaa kohta üleval andmed kuni 1907. aastani. Sugupuu koostamiseks kasutatakse enamasti programmi Family Tree Maker ja Brothers Keepers, viimasena nimetatu on saadaval ka eestikeelsena,” lisas Ojatamm.



EGESis on 600 liiget kõikjalt Eestist, Pärnu osakonnas 42 genealoogiahuvilist.



Ojatamme sõnutsi oli sugupuu uurimine vanasti pensionäride pärusmaa, sest neil on rohkem aega arhiivide vahet sõita, tänapäeval on tänu info kättesaadavusele internetis oma eellaste vastu aina rohkem huvi tekkinud noortel. Kord kuus käivad EGESi Pärnu osakonna liikmed koos ingerisoome kultuuriseltsi majas.



“Pärnumaal on palju uurijaid, kelle kogutud andmed on laiali, aga lõpptulemust vormistatud ei ole,” rääkis Ojatamm. “Tahame näitusega julgustada huvilisi töö paberile panema ja näidata, milliseid võimalusi selleks on üldse olemas.”



Näitus jääb avatuks 14. märtsini, huvilised saavad genealoogiaseltsiga ühendust kodulehe www.eges-parnu.ee kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles