Talverehvide vahetamisega ei maksa kiirustada

Pärnu Postimees
Copy
Aprilli alguses võib öö- hja hommikutundidel esineda miinuskraade ja seetõttu ei soovita transpordiamet naastrehve suverehvide vastu veel vahetada.
Aprilli alguses võib öö- hja hommikutundidel esineda miinuskraade ja seetõttu ei soovita transpordiamet naastrehve suverehvide vastu veel vahetada. Foto: Marko Saarm

Õhutemperatuuri ööpäevase keskmise jõudmine plusskraadidesse tähendab, et autojuhid peaksid hakkama mõtlema talvistes teeoludes kasutamiseks mõeldud naastrehvide vahetamisele suverehvide vastu, ent aprilli öö- ja hommikutundidel esineda veel miinustemperatuure, mis muudavad teed libedaks.

“Seepärast soovitame arvestada, kui palju, mis ajal ja millistel teedel sõidetakse. Kui tuleb sõita pikki vahemaid erinevat liiki teedel, sageli varahommikul või hilistel öötundidel, siis tasub rehvivahetusega veel pisut oodata,” ütles transpordiameti maismaasõidukite üksuse juhataja Jürgo Vahtra.

Transpordiamet märgib, et kui liigeldakse päevasel ajal ja peamiselt linnades või suurtel maanteedel, siis ei tasu rehvivahetusega ka liigselt venitada.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse kohaselt võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Transpordiamet soovitab jälgida ilmaprognoose, arvestada oma sõiduvajadusi ning planeerida selle põhjal rehvivahetus. Enne rehvivahetust tuleb üle vaadata suverehvide mustrisügavus. Kui mustrisügavust on jäänud alla kolme millimeetri, tuleks juba mõtlema hakata uute suverehvide peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles