Sakala tee matk lõpeb Kurgjal

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajalehe Sakala asutajale ja Kurgja talu peremehele Carl Robert Jakobsonile mõeldes toimub pühapäeval matk “Sakala teel”, tänavu tähistatakse selle retkega Jakobsoni 130. surma-aastapäeva.

Viljandimaalt Suure-Jaani vallast algava ja Pärnumaal Vändra vallas Kurgjal lõppeva matka korraldajad on riigimetsa majandamise keskuse (RMK) loodushoiuosakond ja Kurgja talumuuseumi pere.

“Sakala matka on korraldatud 1961. aastast, rada kulgeb sama teed, mida pidi Jakobson käis Sakalat toimetamas, ja selle tee pikkus on 12,2 kilomeetrit,” märkis Kurgja talumuuseumi direktor Monika Jõemaa.

Matka juhendavad kogenud retkejuhid, puhkekohtades saab keha kinnitada ja huvituda metsa kõrvalkasutust tutvustavatest tegevustest. Sihtkohas Kurgjal võib tutvuda tegevtalumuuseumiga ja õppida rahvusliku paela valmistama.

Talumuuseumi veskis räägib metsamees Hendrik Relve päeva peategelase elust ja suhetest loodusega, muusikalisi vahepalu esitab Jaak Tuksam.

Lähem info ja nimede kirjapanek Kurgja talumuuseumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles