Seljametsa järve äärde kavandatakse avalikku supelranda ja puhkeküla

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Vaade Seljametsa supluskohale kirdest.
Vaade Seljametsa supluskohale kirdest. Foto: Kobras OÜ

Pärnu linnavolikogu võttis vastu ja suunas avalikustamisele Seljametsa järve kinnistu detailplaneeringu, millega kavandatakse Paikuse–Tammuru tee äärde avalikku supelranda ja järve kagunurka seitsmest majutushoonest koosnevat puhkeküla.

11,38 hektari suuruse Seljametsa järve müüs riik 2020. aasta juunis oksjonil 61 050 euroga Maik ja Janne Teivile. Sama aasta sügisel müüs paar selle oma ettevõttele Seljametsa OÜ. Tolle aasta lõpus omanikud veel ei avanud oma plaane.

Tänavu jaanuaris müüs Seljametsa OÜ osa krundist ettevõttele Flexenergy OÜ. Viimase üks omanikke on tuntud keskerakondlane Lauri Laats.

Järve-äärne maa-ala soovitakse jagada seitsmeks krundiks, igale neist ehitatakse ühekorruseline majutus- ja abihoone.

Avalikku randa on planeeritud rannakabiinid ja kuni 60 ruutmeetri suurune rannakiosk, mis on mõeldud toitlustamiseks ja rannainventari laenutamiseks. Supelranna lähedale on kavandatud kuni 26kohaline parkla.

Puhkekülas on seitse 60 ruutmeetri suurust majutushoonet, millest igaühe juurde on lubatud ehitada 20ruutmeetrine abihoone. Majutushooned rajatakse ühekorruselised, maksimaalse harja kõrgusega viis meetrit ja katusekaldega 0–30 kraadi.

Järvel ei ole lubatud mootorsõidukitega sõita ja seda peab ümbritsema nelja meetri laiune katkematu kallasrada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles