Pärnu linnavõim tahab kaheksa kuud kestnud öist müügipiirangut muuta

PP
Copy
Pärnu kuursaalis esines Bad Boys Blue Herb McCoy.
Pärnu kuursaalis esines Bad Boys Blue Herb McCoy. Foto: Ardi Truija

Pärnu linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku leevendada suvekuudel alkohoolsete jookide müügipiiranguid ja lubada meelelahutuskohtadel kohapeal tarbimiseks alkoholi müüa ööl vastu reedet hommikul kella neljani.

Alates eelmise aasta septembrist on alkohoolsete jookide müük kohapeal tarbimiseks Pärnus keelatud esmaspäevast reedeni öösel kella kahest kuueni ja laupäeval, pühapäeval ning riigi- ja rahvuspühadel öösel kella neljast seitsmeni. Volikogule saadetavas eelnõus soovitakse suvekuud ülejäänud ajast eristada ja lubada 1. juunist 31. augustini ööl vastu reedet alkoholi müüa mitte kella kaheni, vaid kella neljani hommikul. Muus osas muudatusi ei planeerita.

Alkohoolsete jookide müügi pikendamist kahe tunni võrra soovivad ettevõtjad, kellele suvi on peamine teenimisvõimalus. Arvestades, et Pärnu on kuurortlinn ja piirangute tõttu on õigusrikkumiste arv kesklinnas vähenenud, võiks linnavalitsuse hinnangul lubada suvekuudel ööl vastu reedet alkoholi kohapeal tarbimiseks müüa hommikul kella neljani.

Volikogu arutab alkoholimüügi piirangute mõningast leevendamist 18. mail toimuval linnavolikogu istungil. Alkoholi kaasamüük on kõikjal Eestis keelatud ajavahemikul kella 22st kuni 10ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles