Kevadist koolivaheaega saab veeta aktiivselt

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gildis saab vaheajal meisterdada ja muinasjutte kuulata. Pildil Julia Toots, Kristel Peetersoo ja Jaanika Kesküla nukukojast.
Maarja-Magdaleena gildis saab vaheajal meisterdada ja muinasjutte kuulata. Pildil Julia Toots, Kristel Peetersoo ja Jaanika Kesküla nukukojast. Foto: Liis Rotar

Algaval vaheajal leidub Pärnus tegevust nii algklassilastele kui noortele, avatud on töötoad ja toimub meeleolukaid üritusi.

Muusikasõbrad võivad teha vaheajale rõõmsa alguse juba homme Pärnu kontserdimaja kammersaalis kontserdil “Rütmirõõmud”, kus “Muusikamoosi” festivali raames esinevad Viljandi kultuuriakadeemia segakoor, Georg Otsa nimelise muusikakooli popkoor ja Eesti koolinoorte segakoor. Samas saab homseni vaadata Pärnu kunstikooli õpilaste fantaasiatööde näitust “Tulevikupillid”, mis valminud just festivaliks.

Huvilisi oodatakse sel laupäeval ja pühapäeval osalema rütmika ja kitarriansambli tasuta töötubades Maarja-Magdaleena gildi saalis. Vajalik eelregistreerimine.

Pühapäeval toimub Endla teatri Küünis kontsert “Rhythm & Mooz”, esinevad töötoas osalenud ja Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna praegused ja kunagised õpilased.

Pärnu keskraamatukokku oodatakse 21. ja 22. märtsil 1.–4. klassi lapsi kuujäneseid voolima ja karpe voltima. Tasuta töötubadesse palutakse eelregistreerida.

Maarja-Magdaleena gildis avab 19.-23. märtsil uksed muinasjutukamber. Iga päev vestab üks gildi meistreist muinasloo, küpsetatakse pannkooke, maitstakse moose ja meisterdatakse.

Gildi 2 Vaasi toas valmistatakse 21. märtsil puust autosid, karpe ja klotse, 22. märtsil tehakse murumeest, 23. märtsil papist-paberist hampelmanne ja topse, volditakse ja lõigatakse. 24. märts on üllatuste päev.

Põnevad töötoad

Põnevad tasuta töötoad toimuvad Pärnu loodus- ja tehnikamajas: 19. märtsil tegeldakse käsitöö ja fotograafiaga, 20. märtsil mudellennukite ja lemmikloomadega, 21. märtsil on teemadeks kokandus ja kevad looduses, 22. märtsil taaskasutus ja keskkond, 23. märtsil reedel mudelautondus ja matkamine.

Pärnu kunstikoolis on õpitubade päev 20. märtsil. Kunstikooli õpetajate juhendamisel saab teha käed saviseks, värviseks ja liimiseks, tutvuda kooli tööga ja liituda selle perega.

Oodatud on ka gümnaasiuminoored, kes planeerivad tulevikku siduda kunstiga, sest alustatakse kunstikõrgkoolidesse astuda soovijate ettevalmistusgrupi komplekteerimist.

Tehnikahuvilised kogunevad 19.–20. märtsil Koidula gümnaasiumi tehnoloogialaagrisse, mille korraldab Tallinna tehnikaülikooli tehnoloogiakool. 7.–9. klassi õpilased ehitavad õpitubades Lego-roboteid, programmeerivad joone jälgija robotit ja ehitavad maketti. Nimi tuleks osalemiseks kirja panna.

Loengud ja tulevikuplaanid

Vanema kooliastme noortel on võimalus osaleda Pärnumaa kutsehariduskeskuses 19.–23. märtsil erialasid tutvustavates õpitubades.

Kutsevalikus ja tulevikuplaanide seadmises soovib noori aidata Pärnu noorte infopunktki, kus 22. märtsil korraldatakse infopäev. Saab testida oma vaimseid võimeid ja kutse-eelistusi, vestlusringis arutletakse, kuidas hakkama saada stressi ja eksamieelse närvipingega ning mismoodi oma jõuvarud parima tulemuse nimel tööle panna. Arutelu juhivad karjäärinõustajad.

Pärnu noorte vabaajakeskus korraldab koostöös politsei Lääne prefektuuriga loengusarja keskmisele ja vanemale koolieale.

20. märtsil räägitakse, kuidas end internetis seigeldes turvaliselt tunda, 21. märtsil tuleb juttu kohtinguvägivallast, 22. märtsil ohutust liiklemisest ja 23. märtsil alkoholist, narkootikumidest ja tubakast.

Tantsusõbrad ei tohiks unustada 24. märtsil “Koolitants 2012” festivali piirkondlikku eelvooru. Pärnu kontserdimajas tantsivad noored Hiiu-, Saare-, Järva-, Viljandi- ja Pärnumaalt.

Tantsides kevadesse

MTÜ Tantsukingad Löövad Pilli korraldab noortele 19.–21. märtsil nüüdistantsu linnalaagri Gabriele moe- ja tantsukooli suures saalis. Annika Viibus, Kardo Ojassalu, Kati Juurik ja teised treenerid õpetavad soovijatele nüüdis-, kontakt- ja jazz-tantsu, Aafrika fusion-tantsu, improvisatsiooni. Tasuline laager on mõeldud noortele alates 14. eluaastast. Soovitav eelregistreerimine, infot leiab Facebookist.

Laagritega jätkuvad ettevalmistused augustis esietenduvaks noorte tantsulavastuseks, mis saab inspiratsiooni Vladimir Beekmani raamatust “Aatomiku juhtumused”.

Strandi spaa- ja konverentsihotelli 18rajalises minigolfisaalis on vaheajal õpilastele hinnasoodustused, Mai kinos linastuvad multifilm “Looraks” ja seiklusfilm “John Carter”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles